Artikel-ID : 00294058 / Laatst gewijzigd : 13/07/2023Afdrukken

Kan ik een Bluetooth-koptelefoon aansluiten op een Android TV™ die geen Bluetooth-audio-apparaten of het A2DP-profiel ondersteunt?

De Bluetooth-koptelefoon via de draadloze WLA-NS7-zender aansluiten op de tv

  Welke tv's van Sony ondersteunen het A2DP Bluetooth-profiel niet?

  Dit artikel is alleen van toepassing op de volgende Android TV-modellen die het A2DP Bluetooth-profiel niet ondersteunen.

  • Modellen uit 2020: De series XH8005, XH8077, XH8096 en XH8196
  • Modellen uit 2019: Series XG8096 en XG8196
  • Modellen uit 2018: De series XF7596, XF8096, WF804 en WF805
  • Modellen uit 2017: De series XE8004, XE8005, XE8077, XE8088, XE8096, XE8099 en XE8396
  • Modellen uit 2016: Alle Android TV-modellen
  • Modellen uit 2015: Alle Android TV-modellen

  Opmerking: Raadpleeg voor de Bravia-tv's die het A2DP-profiel ondersteunen het artikel Can I use Bluetooth audio devices with my Google TV™ or Android TV™? (Kan ik Bluetooth-audio-apparaten gebruiken met mijn Google TV™ of Android TV™?)

  Met behulp van een Bluetooth-dongle of draadloze zender

  Aangezien de vermelde tv-modellen het A2DP-profiel dat nodig is om muziek naar andere apparaten te verzenden niet ondersteunen, hebt u een tijdelijke oplossing nodig.

  Als u een Bluetooth-koptelefoon met deze tv's wilt gebruiken, sluit u een draadloze zender of Bluetooth-dongle, zoals de draadloze zender WLA-NS7 van Sony (afzonderlijk verkrijgbaar) aan op de optische uitgang van de tv.

  Opmerkingen:

  • Hieronder ziet u een voorbeeld. Er is een zender (A) aangesloten op de uitgang van de optische kabel of koptelefoon van de tv. De koptelefoon wordt aangesloten op de zender.
   Een zender (A) is via een kabel op de tv aangesloten en een koptelefoon is draadloos verbonden met de zender
  • Als u probeert de Bluetooth-koptelefoon rechtstreeks aan de tv te koppelen, wordt het scherm Searching for accessories… (Zoeken naar accessoires...) weergegeven en kan de verbinding niet tot stand worden gebracht.

  Sluit uw koptelefoon aan via de draadloze zender

  Raadpleeg de productpagina's voor gedetailleerde informatie over de draadloze zenders van Sony die in deze sectie worden weergegeven.

  • Een afzonderlijk verkrijgbare draadloze zender (WLA-NS7)
  • Een draadloze zender die wordt geleverd met de draadloze Neckband-speaker (SRS-NS7)

  Opmerking:

  • Raadpleeg voor de Bluetooth-koptelefoons die zijn getest met de draadloze zender (WLA-NS7) het artikel What devices can I use to enjoy TV audio in 360 spatial sound? (Welke apparaten kan ik gebruiken voor tv-audio met 360 spatial sound?)
  • Het bekijken van een video op een niet-BRAVIA XR-tv terwijl u het geluid afspeelt met de SRS-NS7/WLA-NS7 kan leiden tot niet-gesynchroniseerde video en audio.

  Configuratie

  Raadpleeg voor meer informatie over de verbinding met de zender en de instellingen op de tv het volgende:

  1. De zender aansluiten

  2. De tv-instellingen configureren

  Probleemoplossing

  Als er geen of weinig geluid is, stelt u Volume digitale audio-uitgang in op Max. Raadpleeg voor meer informatie het volgende:

  Instellen van het Volume digitale audio-uitgang