Artikel-ID : S700024435 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018Afdrukken

VAIO Care

  VAIO Care is een gemakkelijk te gebruiken programma waarmee u met enkele klikken uw VAIO-computer kunt afstellen, updaten en problemen oplossen.

  moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
  Zeer gemakkelijk
  benodigde tijd Benodigde tijd:
  niet van toepassing

  VAIO Care


  Functies van VAIO Care:
  My VAIO (Mijn VAIO) Status, handleiding en systeeminformatie van uw VAIO
  System Care (Systeemonderhoud) Controleert en regelt uw VAIO, zodat hij veilig en optimaal blijft presteren
  Troubleshooting (Problemen oplossen) Helpt u om automatisch in enkele minuten problemen met uw VAIO op te lossen
  Diagnostics (Diagnose) Diagnostische tests van de hardware van uw VAIO
  Recovery & Restore (Herstel) Toepassingen en stuurprogramma's opnieuw installeren, herstelmedia maken, uw VAIO in zijn oorspronkelijke toestand herstellen of Windows in een vorige staat herstellen.
  Contact Sony (Contact opnemen met Sony) Maakt verbinding met VAIO Support, als u professionele ondersteuning nodig hebt.
  Options (Opties) Configureert VAIO Care volgens uw vereisten


   VAIO Care  in Windows starten


  • Druk op de knop Assist (Assistentie): het gedeelte Troubleshooting (Problemen oplossen) van VAIO Care wordt geopend
  • Klik op het pictogram VAIO Care in VAIO Gate (VAIO Poort): het gedeelte One Click Care (Onderhoud met 1 klik) van VAIO Care wordt geopend
  • Via het menu Start naar VAIO Care navigeren: het gedeelte One Click Care (Onderhoud met 1 klik) van VAIO Care wordt geopend.
  Als Windows niet meer start:
  U kunt VAIO Recovery Center (VAIO Herstelcentrum) starten door op de knop  ASSIST (Assistentie) te drukken terwijl de VAIO uitgeschakeld is. Met VAIO Recovery Center (VAIO Herstelcentrum) kunt u uw gegevens redden en uw VAIO in zijn oorspronkelijke toestand herstellen.


  My VAIO (Mijn VAIO)  Het gedeelte My VAIO (Mijn VAIO) bevat:
  • VAIO Status geeft een lijst van resterende acties na vorige systeemcontroles.
  • Using My VAIO (Mijn VAIO gebruiken) biedt u de volgende opties:
   • VAIO Control Center (VAIO Controlecentrum) geeft u toegang tot specifieke systeeminstellingen van uw VAIO.
   • Windows Control Panel (Windows Configuratiescherm) geeft u toegang tot algemene systeeminstellingen van Windows.
   • VAIO Manual (VAIO-handleiding) opent de gebruikershandleiding van uw VAIO PC.
  • System Information (Systeeminformatie) toont de specificaties en identificatiegegevens van uw VAIO PC , zoals het serienummer.
  Voorbeelden: U wilt het serienummer van uw VAIO PC opzoeken.
  U wilt het standaard gedrag van het touchpad wijzigen.
  U wilt weten wat de huidige activiteit van de status-LED's van uw VAIO betekent.  System Care (Systeemonderhoud)  Het gedeelte System Care (Systeemonderhoud) bevat One Click Care (Onderhoud met 1 klik) en System Tune-up (Systeemafstelling).
  1. One Click Care (Onderhoud met 1 klik)

   One Click Care (Onderhoud met 1 klik) controleert de beveiliging van uw VAIO, zorgt dat u de nieuwste updates hebt, kijkt of een afstelling nodig is en geeft de resultaten in een rapport – een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw VAIO in topvorm blijf.
   Opties van One Click Care (Onderhoud met 1 klik)


   One Click Care (Onderhoud met 1 klik) is geconfigureerd om elke maand een gezondheidscontrole uit te voeren en een rapport aan te maken. U kunt deze frequentie in het menu Options (Opties) aan uw specifieke behoeften aanpassen. Om naar het menu Options (Opties) te gaan, klikt u op het pictogram van een tandwieltje   in de hoek rechts boven van het venster van VAIO Care.   Voorbeeld: U wilt VAIO Care instellen om elke week een gezondheidscontrole uit te voeren.

  2. System Tune-up (Systeemafstelling)

   System Tune-up (Systeemafstelling) is een onderdeel van One Click Care (Onderhoud met 1 klik). System Tune-up (Systeemafstelling) defragmenteert uw vaste schijf en maakt ze schoon, en maakt ook uw Windows-register schoon om de prestaties van uw systeem te verbeteren.

   Voorbeeld: U hebt de indruk dat uw VAIO minder snel is dan vroeger.
  Troubleshooting (Problemen oplossen)
  Het gedeelte  Troubleshooting  (Problemen oplossen) lost problemen met uw VAIO, bijvoorbeeld met het geluid of het netwerk, automatisch in enkele minuten op. Selecteer de categorie waarmee u problemen hebt. VAIO Advisor zal mogelijke oorzaken detecteren en een of meer oplossingen voorstellen.  Voorbeelden: U kijkt naar een video die een vriend u heeft gestuurd, maar het geluid ontbreekt.
  U wilt via een draadloze Hot Spot verbinding maken met het internet, maar Internet Explorer kan geen enkele startpagina van een website openen.

  Diagnostics (Diagnose)  In het gedeelte Diagnostics (Diagnose) vindt u diagnoseprogramma's voor Hardware en Software.

  1. Hardware diagnostics (Hardwarediagnose) bevat  tests voor allerlei hardware, zoals de processor, de vaste schijf en het geheugen.  2. Software diagnostics (Softwarediagnose) bevat de VAIO Startup Setting Tool (VAIO tool voor opstartinstellingen), die alle programma's toont die tijdens het starten van Windows worden geladen en u de mogelijkheid geeft om deze programma's te controleren. Wanneer u vermoedt dat een specifiek programma problemen veroorzaakt, kunt u het uitschakelen om te kijken of het probleem zich blijft voordoen.

   Opmerking: De softwarediagnose is standaard uitgeschakeld. Om hem in te schakelen, klikt u op het optiepictogram, rechts boven in het venster van VAIO Care. Klik daarna op de tab diagnostics (diagnose) en selecteer Show advanced diagnostics (Geavanceerde diagnoseprogramma's tonen). Bevestig met OK.


  Recovery & Restore (Herstel)  Het gedeelte Recovery & Restore (Herstel) bevat de opties Restore Windows (Windows herstellen) en Recovery (Herstel).

  1. Windows herstellen

   U kunt System Restore (Systeemherstel) gebruiken om de systeembestanden van uw VAIO in een vroegere staat te herstellen. Op deze manier kunt u recente systeemwijzigingen ongedaan maken zonder uw persoonlijke bestanden, zoals e-mail, documenten of foto's te beïnvloeden.   Meer informatie over System Restore (Systeemherstel) vindt u:
   • In het gedeelte Help & ondersteuning: Klik op Start - Help en ondersteuning en typ Systeemherstel in het vak Zoeken.
   • In de gedrukte Gids probleemoplossing en herstel die u bij uw VAIO hebt ontvangen.

   Voorbeeld: U hebt gisteren verscheidene gedownloade programma's geïnstalleerd en vandaag is uw VAIO erg onstabiel geworden: hij loopt regelmatig vast of crasht.

  2. Recovery (Herstel)

   In het gedeelte Recovery (Herstel) kunt u:
    Toepassingen en stuurprogramma's opnieuw installeren
   • Create Recovery Media (Herstelmedia aanmaken)
   • Recover computer (Computer herstellen)
   • BIOS Settings (BIOS-instellingen)   Meer informatie over VAIO Recovery Center (VAIO Herstelcentrum) vindt u:
   • In het gedeelte Help & ondersteuning: Door op Start - Help en ondersteuning - Herstel te klikken.
   • In de gedrukte Gids probleemoplossing en herstel die u bij uw VAIO hebt ontvangen.

   Voorbeelden: U wilt herstelmedia aanmaken.
   U ziet een geel uitroepteken voor "Intel Wireless LAN" in Apparaatbeheer.
   U hebt VAIO Gate (VAIO Poort) per ongeluk verwijderd en wilt het opnieuw installeren.


  Contact Sony (Contact opnemen met Sony)  Het gedeelte Contact Sony (Contact opnemen met Sony) bevat informatie over het model en het serienummer van uw VAIO. U vindt er ook koppelingen  naar VAIO Support en oplossingen van onze partners.

  Klik op VAIO Support om naar de website van VAIO Support te gaan, met de nieuwste oplossingen, updates, stuurprogramma's en contactinformatie.  Voorbeeld: U wilt het jongste ondersteuningsnieuws voor uw VAIO raadplegen maar kunt de Europese website van VAIO Support niet vinden.