Artikel-ID : 00272315 / Laatst gewijzigd : 14/12/2021

Een camcorder gebruiken als webcam voor live streaming met een composiet-, component- of S-Video-aansluiting

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Bepaalde oudere camcorders ondersteunen mogelijk bediening van de webcam (live streaming) via de composiet-, component- of S-Video-aansluitingen.

Voor u begint

U hebt de volgende items nodig om live streaming in te stellen.

• Een camcorder met een automatische uitschakelfunctie (A.Shut Off) in het menu en een composiet-, component- of S-Video audio-/video-uitgang. Raadpleeg de producthandleiding voor modelspecifieke informatie. Handleidingen worden op onze ondersteuningswebsite gepubliceerd.
      Afbeelding van component- en S-video-audio/video-uitgang
      • A: S-Video
      • B: Composietvideo
      • Stel de functie Automatische uitschakeling in op Off (Uit) of Never (Nooit) om te voorkomen dat deze automatisch wordt uitgeschakeld tijdens het live streamen.
      • Als uw camcorder niet over de optie Automatische uitschakeling beschikt of over een demonstratiemodus beschikt, werkt deze mogelijk niet voor live streaming.
    • Een computer met composiet-/component-/S-Video-ingangen of een composiet-/component-/S-Video-naar-USB-videoapparaat (geen product van Sony).
    • Het camcordermodel en uw video-opnameapparaat bepalen het type kabel dat nodig is voor connectiviteit.
    • USB-kabel bij gebruik van een video-opnameapparaat.
    • Een computer waarop streamingsoftware is geïnstalleerd (geen product van Sony).

Stappen voor het instellen van live streaming

1. Steek de netspanningsadapter van de camcorder in een werkend stopcontact en sluit deze vervolgens aan op de camcorder.
    2. Sluit een composiet-, component- of S-Video-kabel aan op de VIDEO- of S-VIDEO-aansluiting van de camcorder.

Opmerkingen:

• Camcorders van Sony worden gewoonlijk geleverd met composietaudiovideokabels; S-videokabels worden afzonderlijk verkocht.
      • Neem contact op met uw plaatselijke elektronicadealer als u een van deze kabels wilt aanschaffen.

3. Sluit het andere uiteinde van de composiet-, component- of S-video-kabel aan op de VIDEO IN- of S-VIDEO IN-aansluiting op de computer of het video-opnameapparaat.
    4. Als u een video-opnameapparaat gebruikt, sluit u het video-opnameapparaat met de USB-kabel aan op de computer.
    5. Verwijder de cassetteband uit de camcorder.
    6. Zet de camera aan door de POWER-schakelaar op CAMERA te zetten.
    7. Open de video-/audio-instellingen van de opname-/streamingsoftware op uw computer.
    8. De software moet het video-opnameapparaat en uw camcorder herkennen als een webcam.
    9. U zou dan de live stream van de camera op uw computer moeten zien.