Artikel-ID : 00271904 / Laatst gewijzigd : 14/12/2021Afdrukken

Een camcorder gebruiken als webcam met USB-streaming

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bepaalde camcorders van Sony kunt gebruiken als webcam met USB-streaming.

Wat is USB-streaming?

USB-streaming is een functie op sommige camcorders van Sony waarmee live video en audio via een USB-kabel naar een computer kan worden overgebracht. Deze functie is vooral handig wanneer u een camcorder gebruikt als webcam voor videoconferenties.

Voor u begint

• Niet alle camcorders zijn uitgerust met een poort voor USB-streaming. Raadpleeg de instructiehandleiding van uw camcorder voor informatie over compatibiliteit of informatie over een van de onderstaande stappen. Handleidingen zijn te vinden op de ondersteuningswebsite.
    • Het stuurprogramma voor USB-streaming is niet compatibel met het Mac OS-besturingssysteem van Apple.
    • De computer zou een in de fabriek geïnstalleerde USB-poort en compatibele webcamsoftware moeten hebben (bijv. Microsoft NetMeeting).

Live streaming instellen

Opmerking: Deze procedure kan niet worden uitgevoerd wanneer u de batterij van de camcorder als voedingsbron gebruikt. Als de camcorder is ingeschakeld, maar niets opneemt of afspeelt, wordt deze na 5 minuten automatisch uitgeschakeld om de batterij te sparen. Bovendien is het mogelijk dat deze procedure niet voor alle camcordermodellen van Sony werkt, zelfs niet wanneer u de netspanningsadapter gebruikt. Sommige modellen hebben een automatische demonstratiemodus die na 5 minuten wordt geactiveerd als de camera is ingeschakeld, maar niets opneemt of afspeelt.

1. Installeer het stuurprogramma voor USB-streaming op de computer vanaf de cd die bij de camcorder is geleverd.
    2. Start de computer opnieuw op.
    3. Steek de netspanningsadapter van de camcorder in een werkend stopcontact en sluit deze vervolgens aan op de camcorder.
    4. Sluit de meegeleverde USB-kabel aan op de camcorder en computer.
    5. Zet de camcorder aan door de POWER-schakelaar op CAMERA te zetten.
    6. Stel in het camcordermenu de optie USB STREAMING in op ON (Aan).
    7. Start de webcamsoftware op de computer.

Opmerking: Neem contact op met de softwarefabrikant voor hulp bij het instellen of gebruiken van de webcamsoftware.