FE 400 MM F2.8 GM OSS

Volledige specificaties en kenmerken

SEL400F28GM

12.000,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
400
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
600
Lensgroepen / -elementen
17-23 *Inclusief één filter
Beeldhoek (35 mm)
6°10'
Beeldhoek (APS-C)
4°10'
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
2,7 m (8,86 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5 (insteekmodel)
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
SEL14TC
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
SEL20TC
Soort kap
Ronde vorm

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
158,1 x 359 mm (6-1/4 x 14-1/4 inch)
Gewicht
2895 g (102,2 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH155
  • Lensdop voor voorop: Meegeleverd
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Harde hoes
  • Lensdopbandje
  • Draagriem voor tas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Innovatieve G Master F2.8-supertelefoto

De meest geavanceerde lenstechnologieën van Sony zijn royaal toegepast in deze supertelelens met groot diafragma, wat heeft geleid tot een ongekende snelheid, uitstekende G Master-resolutie en -bokeh, professionele bediening en grote betrouwbaarheid. Daarnaast is de SEL400F28GM een opmerkelijk lichte supertelelens, voor ongekende vrijheid bij opnamen vanuit de hand.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

De pas ontwikkelde XD (eXtreme Dynamic) lineaire motor zorgt voor extreem snel, precies en stil scherpstellen

De pas ontwikkelde XD lineaire motoren in de SEL400F28GM zijn krachtiger en efficiënter dan conventionele motoren. Zo kunt u optimaal profiteren van de mogelijkheden van huidige en toekomstige camera's die steeds sneller worden. Het ontwerp en de componentenlay-out van de lineaire motor zijn grondig herzien om de motor aanzienlijk krachtiger te maken. Twee van deze nieuwe motoren zijn gebruikt in de SEL400F28GM, waarmee de tracking van bewegende onderwerpen wel vijf maal beter is geworden. Zo kan de volledige snelheid van geavanceerde camera's worden benut om perfecte opnamen te maken van de meest dynamische sport- of natuuronderwerpen. De XD-motoren worden bovendien ondersteund door nieuwe, speciaal voor hen ontwikkelde algoritmen. Deze algoritmen zorgen ervoor dat de motoren beter reageren op bedieningssignalen en minder last hebben van vertraging en instabiliteit, die kunnen optreden bij het aandrijven van een lensgroep met groot diafragma. Hierdoor werken de motoren zeer stil en trillingsarm. 

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Uitzonderlijke G Master-resolutie

Alle lenzen van het merk G Master zijn ontworpen volgens extreem hoge normen, zodat u bij hoge ruimtelijke frequenties uitstekend contrast behoudt tot aan de randen van het beeld. De drie fluorietelementen in het optische ontwerp verminderen de axiale chromatische aberratie, die soms een probleem vormt bij lenzen met groot diafragma. Ze beperken ook de laterale chromatische aberratie, die kan leiden tot een lagere resolutie aan de beeldrand. Het uitlopen van kleuren wordt effectief tegengegaan, waardoor zelfs de kleinste details helder worden weergegeven.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Fraaie, natuurlijke G Master-bokeh

Tijdens de ontwerpfase is de sferische aberratie aangepakt en bovendien zijn bij de fabricage de lenzen stuk voor stuk getest en aangepast om optimale bokeh te realiseren. Een rond diafragmamechanisme met 11 lamellen draagt ook bij tot een vloeiende ronde bokeh. Met de SEL400F28GM kunt u de potentiële smalle scherptediepte van een 400 mm F2.8 lens benutten om beelden te maken met een diepe, weelderige vervaagde achtergrond.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Ondersteuning voor 1,4x en 2,0x teleconverters die uitstekend presteren op het gebied van beeldverwerking en automatische scherpstelling

Er is ondersteuning aanwezig voor optionele, hoogwaardige 1,4x en 2,0x teleconverters, die een brandpuntsafstand van maar liefst 800 mm mogelijk maken (equivalent van 1200 mm op APS-C-camera's) met een diafragma van maximaal F5.6. Wanneer deze uitstekende teleconverters worden gebruikt, blijven de fantastische beeldprestaties en snelle, nauwkeurige automatische scherpstelling behouden, zodat de superieure G Master-beeldkwaliteit optimaal blijft.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Schittering wordt sterk verminderd, wat zorgt voor grote helderheid en hoog contrast

De originele antireflecterende nanocoating van Sony op de lensoppervlakken aan de binnenzijde vermindert schittering en spiegeling effectief, wat de beeldhelderheid en het contrast aanzienlijk verbetert. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Opmerkelijk licht: slechts 2895 gram (102,2 oz)

Een innovatief optisch ontwerp met drie fluorietelementen en een verminderd aantal componenten aan de voorzijde van de lenscilinder, zorgt dat deze hoogwaardige lens opmerkelijk licht is. Het lichte gewicht is verder te danken aan componenten in de cilinder die zijn gemaakt van een duurzame magnesium legering. De SEL400F28GM weegt slechts 2895 gram (102,2 oz.). Daarmee is hij gemakkelijk te dragen en te hanteren, wat actieve fotografen zullen waarderen. Herhaaldelijke praktijktests en evaluaties door professionele fotografen hebben geleid tot een ontwerp met een minder zware voorzijde. Daardoor is het traagheidsmoment van de rotatie circa 50% kleiner dan bij de SAL500F40G. Zo kunt u zowel met als zonder handstatief sneller en preciezer pannen. 

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Door de stof- en vochtbestendigheid blijft de lens betrouwbaar onder moeilijke omstandigheden

Het stof- en vochtbestendige ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is onder zware omstandigheden bij buitengebruik.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Royaal gebruik van magnesium legering

Niet alleen de buitenzijde van de lenscilinder en de statiefbevestiging, maar ook componenten in het binnenwerk zijn vervaardigd van een duurzame magnesium legering. Dit zorgt voor de duurzaamheid die nodig is voor professionele toepassingen en beperkt het totaalgewicht tot een minimum.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Voorste element voorzien van fluorcoating

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot vuil en vingerafdrukken af, waardoor het gemakkelijker is om het lensoppervlak schoon te maken.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Sterke en lichte zonnekap van koolstofvezel

De meegeleverde zonnekap van sterke, lichte koolstofvezel met een bevlokte structuur aan de binnenkant zorgt voor een optimale lichtregeling.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Steviger bevestiging, grotere betrouwbaarheid

De statiefbevestiging is vastgezet met meer schroeven om te zorgen voor maximale stevigheid en duurzaamheid, waardoor deze uitstekend bestand is tegen professioneel gebruik.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Speciale kofferachtige draagtas wordt meegeleverd

De meegeleverde speciale kofferachtige draagtas beschermt de lens tegen schokken en trillingen tijdens het vervoer.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Volledige DMF

Wanneer de FULL TIME DMF-schakelaar op ON staat, kunt u de handmatige scherpstelling onmiddellijk activeren door de scherpstelring te draaien, zelfs in de AF-C-modus. Wanneer tijdens de opnamen automatisch wordt scherpgesteld op een ander onderwerp, kunt u met de scherpstelring snel weer scherpstellen op het gewenste onderwerp. Wanneer u handmatig de initiële automatische scherpstelling wilt verfijnen, kunt u het 'scherpstellen door de sluiterknop half in te drukken' uitschakelen en AF toewijzen aan een andere knop. Dan kunt u met de scherpstelring de initiële AF aanpassen. De mogelijkheid om onmiddellijk over te schakelen op handmatig scherpstellen kan ook handig zijn als u wilt scherpstellen buiten een ingestelde scherpstelbegrenzing.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Ingebouwde optische beeldstabilisatie met de nieuwe Mode 3

Dankzij de ingebouwde optische beeldstabilisatie maakt u ook zonder statief gemakkelijker scherpe opnamen. Naast de Mode 2-instelling voor panning-opnamen biedt de SEL400F28GM een nieuwe Mode 3-instelling met een geavanceerd algoritme om bewegende onderwerpen gemakkelijker in beeld te houden. De optimale stabilisatie van de Mode 3 is ideaal voor tracking en het vastleggen van dynamische en onvoorspelbare sportacties. Beeldstabilisatie over 5 assen is beschikbaar wanneer u de SEL400F28GM gebruikt met α-camera's met ingebouwde beeldstabilisatie.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Handmatige scherpstelling met lineaire respons

Met scherpstelring kunt u nauwkeurig handmatig scherpstellen dankzij Linear Response MF. De scherpstelling verandert lineair in reactie op de rotatie van de scherpstelring. Zo kunt u snel en nauwkeurig handmatig scherpstellen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Aanpasbare knoppen voor scherpstelvergrendeling op vier plekken

Knoppen voor scherpstelvergrendeling bevinden zich op vier plekken op de lenscilinder, zodat u altijd gemakkelijk bij een knop kunt in elke opnamesituatie. Via een cameramenu kunt u de functie van de knoppen voor scherpstelvergrendeling aanpassen. U kunt aan deze knoppen een door uzelf geselecteerde functie toewijzen: bijvoorbeeld de functie Eye-autofocus.

Meer informatie

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Eerste apparaat met functiering

De SEL400F28GM heeft een nieuwe functiering waarmee u kunt schakelen tussen PRESET-instellingen (vooraf ingestelde scherpstellingen) en FUNCTION-instellingen. Via een cameramenu kunt u functies, zoals Power Focus, toewijzen aan de FUNCTION-modus. 

Power Focus

Wanneer de keuzeschakelaar van de functiering op FUNCTION staat en u aan de functiering draait, verschuift de scherpstelling vloeiend met een snelheid die wordt bepaald door de mate van rotatie van de functiering. Zo kunt u vloeiend scherpstellen voor films.

Vooraf ingestelde scherpstelling

De SET-knop wordt in eerste instantie gebruikt om het gewenste scherpstelpunt in het geheugen vast te leggen. Wanneer u vervolgens de modusschakelaar in de PRESET-positie zet en aan de functiering draait in een van beide richtingen, wordt onmiddellijk scherpgesteld op dit punt dat in het geheugen is vastgelegd. Dit kan handig zijn bij sport en andere snel veranderende situaties: u kunt de scherpstelling vooraf instellen en onmiddellijk oproepen om het beslissende moment goed vast te leggen. Deze functie is beschikbaar voor zowel automatisch als handmatig scherpstellen. U kunt er ook mee scherpstellen buiten de ingestelde scherpstelbegrenzing.

APS-C/Full Frame-selectie

Wanneer de keuzeschakelaar van de functiering op FUNCTION staat, kunt u de functiering draaien om te schakelen tussen de beeldhoeken APS-C en full-frame. 

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Sleuf voor insteekfilter

De SEL400F28GM is voorzien van een filtersleuf voor ø 40,5mm ND-filters en andere filters en ook voor het optionele VF-DCPL1 circulaire polarisatiefilter (insteekmodel). Het VF-DCPL1 circulaire polarisatiefilter kan eenvoudig in de lens worden geplaatst en worden geroteerd om de beste polarisatie te bereiken.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Veelzijdige en uiterst duurzame statiefbevestiging

In de statiefbevestigingsring worden lagers gebruikt voor een soepele rotatie en grote betrouwbaarheid. De statiefbevestigingsring is ook voorzien van klikstops op 90 graden en een schakelaar om de klikstops naar believen in of uit te schakelen. Wanneer de klikstops zijn ingeschakeld, kunt u gemakkelijk schakelen tussen een horizontale en verticale camerastand. U kunt de klikstops uitschakelen wanneer vloeiende bediening met weinig weerstand gewenst is.

Afbeelding van FE 400 mm F2.8 GM OSS

Scherpstelbegrenzer

Met de schakelaar van de scherpstelbegrenzer kunt u een beperkt focusbereik selecteren wanneer de snelst mogelijke scherpstelling is vereist. Er zijn drie instellingen: FULL, 7m-2.7m en ∞-7m.

Meer informatie