Artikel-ID : 00080361 / Laatst gewijzigd : 05/09/2018

Hoe kan ik een automatische software-update ontvangen voor mijn tv?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

De tv kan automatisch nieuwe software ontvangen van het internet of via een digitaal tv-signaal (kabel of antenne).

Via het internet

Nieuwe software wordt slechts zelden via een  digitaal tv-signaal in omloop gebracht. Wij raden daarom een snelle internetverbinding aan, met een bedrade router of een draadloze brug, om   automatisch de nieuwste software te ontvangen via het internet en internetinhoud te gebruiken.

Om automatische software-updates in te schakelen, controleer je of de optie Automatic Software Download  (Automatische softwaredownload) in het tv-menu is ingesteld op On aan de hand van de onderstaande procedure. (Het pad naar de instellingen varieert afhankelijk van het model.)

1. Druk op de afstandsbediening op de toets HOME.
  2. Selecteer Settings of Help (Instellingen of Hulp).
  3. Selecteer Product Support (Productondersteuning) of Customer Support (Klantondersteuning).
  4. Selecteer Automatic Software Download (Automatische softwaredownload).
  5. Selecteer On.
  6. Druk op de afstandsbediening op de toets + (Enter).

Via een digitaal tv-signaal

Als je direct van het internet een software-update wilt uitvoeren, selecteer je Software Update onder Automatic Software Download en antwoord je Ja op de vraag "Do you want to start software download" (Wil je de softwaredownload starten?). De tv zal het download-proces starten.  De download kan meer dan 30 minuten duren afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding  en de bestandsgrootte van de software-update. Lees  dit in geval van problemen.

BELANGRIJK: Vernieuw de internetinhoud door te drukken op de toets HOME op de afstandsbediening en  setting icon Settings  > Network > Refresh Internet Content (Instellingen, Netwerk, Internetinhoud vernieuwen) te selecteren nadat de tv naar de laatste software is geüpdatet om de  BRAVIA Internet Video Services te ontvangen.

Opmerkingen:

1. De klokinstelling van de tv  moet correct zijn om nieuwe software automatisch van het internet te ontvangen.
  2. Automatische software-updates zijn slechts op bepaalde tv-modellen beschikbaar.
  3. De kanalen moeten afgestemd zijn om nieuwe software te kunnen ontvangen met het tv-signaal. (Geen regelmatige updates via het tv-signaal).
  4. De automatische software-update start meestal  in de volgende 24 tot 36 uur  nadat de nieuwe software is geüpload naar de server.
  5. De oranje led op de voorkant van de tv zal knipperen en de tv zal niet reageren op de afstandsbediening of de knoppen op het bedieningspaneel tot de update is voltooid.
  6. De instellingen van de tv-klok kunnen tijdens de software-update gewist worden. Stel de klok indien nodig opnieuw in.
  7. Het vernieuwen van de internetinhoud zal de automatische software-update 24 uur vertragen.

Hoe weet ik of de laatste softwareversie is geïnstalleerd?

1. Controleer de huidige softwareversie van je tv door te drukken op de toets  Options (Opties) op de afstandsbediening > selecteer System Information (Systeeminformatie) > Druk op de toets  + (Enter) op de afstandsbediening.
  2. Vergelijk de software op je tv met de softwareversie van je tv die in de ondersteuningspagina's wordt vermeld.