Artikel-ID : 00125937 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Hoe kan ik een tv-soundbar aansluiten op mijn televisie?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

De verbindingen verschillen al naargelang uw tv en soundbarsysteem. Controleer de verschillende aansluitmethoden en kies de methode die bij uw situatie past.

OPMERKINGEN:

• In de getoonde afbeeldingen wordt de soundbar HT-CT660 als voorbeeld gebruikt. Al naargelang uw systeem kan de locatie van de verschillende poorten en aansluitingen afwijken. Raadpleeg de handleiding van uw model voor meer informatie.
  • Afhankelijk van het model kan het na het aansluiten nodig zijn om de instellingen van de soundbar op Tv in te stellen.
    Voor meer informatie over de bediening van uw soundbarsysteem raadpleegt u de gebruiksaanwijzing.

Als uw tv een HDMI-poort heeft die ARC ondersteunt

Als u beschikt over een recente BRAVIA-TV met een HDMI-poort die Audio Return Channel (ARC) ondersteunt, gebruikt u een HDMI-kabel om de HDMI IN (ARC)-poort van de tv aan te sluiten op de TV OUT (ARC)-poort van de soundbar.

Afbeelding

[A] Soundbar (achter)
[B] HDMI IN (ARC)
[C] HDMI-kabel

OPMERKING: Als uw tv HDMI-ingangspoorten heeft die de ARC-functie ondersteunen, zijn deze poorten aangeduid met ARC. Als u apparatuur met ARC-functie aansluit op een HDMI-poort zonder deze aanduiding, werkt de ARC-functie niet.

Als uw tv een HDMI-poort (zonder ARC) en een optische digitale audio-uitgangspoort heeft

Sommige tv-modellen hebben een HDMI IN-poort die geen ARC ondersteunt. Als dit het geval is, gebruikt u een HDMI-kabel om de HDMI IN-poort van de tv aan te sluiten op de TV OUT (ARC)-aansluiting van de soundbar. Sluit vervolgens de optische digitale audio-uitgang van de tv aan op de OPTICAL IN-aansluiting van de soundbar.
OPMERKING: Om audio te kunnen verzenden, moet bij dit scenario een optische digitale audiokabel worden aangesloten.

Afbeelding

[A] Soundbar (achter)
[B] HDMI IN
[C] Optische digitale audio-uitgang
[D] HDMI-kabel
[E] Optische digitale audiokabel (voor tv-aansluiting)

OPMERKING: Als u alleen de tv wilt aansluiten, is de HDMI-verbinding niet nodig. Zonder HDMI-verbinding zijn functies zoals in-/uitschakelen en volumeregeling met de afstandsbediening van de tv echter niet mogelijk.

Als uw tv geen HDMI-ingang, maar een optische digitale audio-uitgangspoort heeft

Sluit de optische digitale audio-uitgangspoort van de tv aan op de OPTICAL IN-poort van de soundbar.

Afbeelding

[A] Soundbar (achter)
[B] Optische digitale audio-uitgang
[C] Optische digitale audiokabel (voor tv-aansluiting)

OPMERKING: Wanneer andere apparaten op de soundbar zijn aangesloten via HDMI IN 1 tot en met HDMI IN 3, kan de soundbar audio afspelen vanaf deze apparaten, maar kan het tv-scherm geen beeld weergeven.

Als uw tv geen HDMI-ingang of een optische digitale audio-uitgangspoort heeft

Sluit de audio-uitgangsaansluiting van de tv aan op de ANALOG IN-aansluiting van de soundbar.

Wanneer u aansluit op een stereominiaansluiting

Afbeelding

[A] Soundbar (achter)
[B] Analoge audio-uitgang
[C] Analoge audiokabel

Wanneer u aansluit op een stereominiaansluiting (rode en witte audio-uitgangspoorten)

Afbeelding

[A] Tv (achter)
[B] Soundbar (achter)
[C] Stereoministekker
[D] Audiokabel