Artikel-ID : 00164175 / Laatst gewijzigd : 19/05/2017

Wat is de modus Wi-Fi Direct en wat heb ik nodig om deze te kunnen gebruiken?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Het is een handige manier om via uw draadloze netwerk thuis favoriete muziek, video of nieuwste foto's te delen met familie en vrienden die langskomen. Het voordeel van verbinden via Wi-Fi Direct is, dat u uw netwerk niet hoeft te gebruiken, omdat er geen onnodig dataverkeer plaatsvindt en er geen andere apparaten in uw lokale netwerk toegankelijk hoeven te worden gemaakt. De modus Wi-Fi Direct biedt directe draadloze connectiviteit met compatibele apparaten zonder dat het toegangspunt van een draadloze netwerkrouter hoeft te worden gebruikt. Apparaten die compatibel zijn met Wi-Fi Direct kunnen foto's of muziek draadloos rechtstreeks naar de tv sturen. Met deze functie kunnen maximaal vijf gebruikers tegelijk geregistreerd zijn, voor het delen of uitwisselen van media op de tv.

Om aan de slag te gaan, hebt u het volgende nodig:

• een met Wi-Fi Direct compatibel Android-apparaat of mobiel digitaal apparaat van Apple dat draadloos is verbonden met de tv.
  • Een BRAVIA-TV die compatibel is met Wi-Fi Direct.

OPMERKING: Voor sommige modellen is de draadloze USB LAN-adapter UWABR100 nodig voor de aansluiting op de tv, evenals een software-update om deze functie in te schakelen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing bij het product voor modelspecifieke informatie.

• Een DLNA-controllertoepassing (App) die is gedownload en geïnstalleerd op het apparaat. De App zorgt ervoor dat de inhoud die is opgeslagen op het apparaat op de tv wordt afgespeeld of naar de tv wordt 'gepusht'.

Zodra aan alle bovenvermelde voorwaarden is voldaan, volgt u de aanvullende informatie voor het instellen van de Wi-Fi Direct-functie .

OPMERKING: Bepaalde modellen die na januari 2012 zijn geproduceerd, hebben een stand by-instelling voor Wi-Fi Direct waarmee u al geregistreerde apparaten kunt koppelen zonder de Wi-Fi Direct-modus opnieuw te moeten starten. Zie de i-Manual van de tv voor meer informatie.