Artikel-ID : 00163326 / Laatst gewijzigd : 04/10/2017

De batterij laadt niet op

BELANGRIJK: Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleegt u de bedieningsinstructies van het product. Als u een ouder model hebt waarmee u geen verbinding kunt maken via USB, zijn de stappen waarin USB wordt vermeld niet van toepassing.

OPMERKING: Omdat met elke stap het probleem opgelost kan zijn, dient u na elke stap te controleren of het apparaat nu wel goed werkt.

Stel vast wat voor uw model van toepassing is en probeer de bijbehorende oplossing uit.

Walkman met scherm Walkman zonder scherm
    Afbeelding Afbeelding

Oplossing voor Walkman met scherm

Sluit de Walkman aan op een computer of netvoeding. Kijk op het scherm van de Walkman.

1. De batterij-indicator wordt op het scherm weergegeven.

Als de indicator wordt weergegeven, wordt de batterij correct opgeladen. Wacht tot de indicator FULL (Vol) aangeeft en de batterij helemaal is opgeladen.

Afbeelding
    2. Er wordt niets op de Walkman weergegeven (het scherm van de Walkman is zwart)

OPMERKING: Als de Walkman lange tijd niet is gebruikt of de batterij bijna volledig is ontladen, is er mogelijk niet direct iets te zien nadat het opladen is begonnen. Laad de batterij circa 5-10 minuten op voordat u de Walkman bedient.

Afbeelding
    3. Controleer de verbinding van de USB-kabel of netspanningsadapter.

Als u een USB-kabel gebruikt

• Als de computer in een energiebesparingsmodus komt terwijl de speler via de USB-kabel is aangesloten, zoals een slaap- of sluimerstand, wordt de batterij niet opgeladen. De speler zal in dat geval stroom uit de batterij blijven halen en de batterij daarmee ontladen.
      • Zorg ervoor dat de USB-kabel stevig op de speler en de computer is aangesloten. Haal de kabel uit de speler en de computer en breng de kabel weer aan.
      • Sluit de Walkman aan met de meegeleverde USB-kabel.
      • Gebruik geen USB-hub. Sluit de Walkman rechtstreeks aan.
      • Als uw computer meerdere USB-poorten heeft, probeert u de USB-adapter op een andere USB-poort aan te sluiten om er zeker van te zijn dat het probleem niet aan de USB-poort ligt die u nu gebruikt.
      • Probeer een ander apparaat op te laden om na te gaan of er een probleem met uw computer is.

Als u een netspanningsadapter gebruikt

• Als u een netspanningsadapter gebruikt, controleer dan of de adapter stevig is verbonden en aangesloten op een stopcontact.
      • Sluit de netspanningsadapter aan op een ander stopcontact om er zeker van te zijn dat het probleem niet ligt aan het stopcontact dat u nu gebruikt.
      • Sluit de Walkman aan met de meegeleverde kabel.
      • Probeer een ander apparaat op te laden om na te gaan of er een probleem met uw netadapter is.

OPMERKINGEN:

• Laad de batterij bij een temperatuur tussen 5 ºC tot 35 ºC. Als u de batterij wilt opladen buiten dit temperatuurbereik, kan de batterij-indicator gaan knipperen en kan er niet worden opgeladen.
      • Het aantal keren dat een batterij kan worden geladen voordat deze moet worden vervangen is ongeveer 500 keer.
      • Dit aantal kan enigszins verschillen, afhankelijk van de omstandigheden waarin u de speler gebruikt. Als u de speler gedurende meer dan zes maanden niet zult gebruiken, laadt u de batterij ten minste eenmaal in die periode op om de batterijprestaties te behouden.
    4. Reset de Walkman (start de Walkman opnieuw op)

Als het probleem nog aanhoudt nadat u de Walkman hebt gereset, moet de Walkman of USB-kabel worden gecontroleerd en mogelijk worden gerepareerd

Oplossing voor Walkman zonder scherm

Sluit de Walkman aan op een computer of netvoeding. Kijk naar het lampje van de Walkman.

1. Het bedieningslampje (OPR) brandt.
      De batterij wordt correct opgeladen. Na het opladen gaat het lampje uit.Afbeelding
    2. Het bedieningslampje is uit.
      Als het lampje uit is, is de batterij volledig opgeladen of wordt deze niet opgeladen.Afbeelding
    3. Controleer de verbinding van de USB-kabel of netspanningsadapter.

Als u een USB-kabel gebruikt

• Als de computer in een energiebesparingsmodus komt terwijl de speler via de USB-kabel is aangesloten, zoals een slaap- of sluimerstand, wordt de batterij niet opgeladen. De speler zal in dat geval stroom uit de batterij blijven halen en de batterij daarmee ontladen.
      • Zorg ervoor dat de USB-kabel stevig op de speler en de computer is aangesloten. Haal de kabel uit de speler en de computer en breng de kabel weer aan.
      • Sluit de Walkman aan met de meegeleverde USB-kabel.
      • Gebruik geen USB-hub. Sluit de Walkman rechtstreeks aan.
      • Als uw computer meerdere USB-poorten heeft, probeert u de USB-adapter op een andere USB-poort aan te sluiten om er zeker van te zijn dat het probleem niet aan de USB-poort ligt die u nu gebruikt.
      • Probeer een ander apparaat op te laden om na te gaan of er een probleem met uw computer is.

Als u een netspanningsadapter gebruikt

• Als u een netspanningsadapter gebruikt, controleer dan of de adapter stevig is verbonden en aangesloten op een stopcontact.
      • Sluit de netspanningsadapter aan op een ander stopcontact om er zeker van te zijn dat het probleem niet ligt aan het stopcontact dat u nu gebruikt.
      • Sluit de Walkman aan met de meegeleverde kabel.
      • Probeer een ander apparaat op te laden om na te gaan of er een probleem met uw netadapter is.

OPMERKINGEN:

• Laad de batterij bij een temperatuur tussen 5 ºC tot 35 ºC. Als u de batterij wilt opladen buiten dit temperatuurbereik, kan de batterij-indicator gaan knipperen en kan er niet worden opgeladen.
      • Het aantal keren dat een batterij kan worden geladen voordat deze moet worden vervangen is ongeveer 500 keer.
      • Dit aantal kan enigszins verschillen, afhankelijk van de omstandigheden waarin u de speler gebruikt. Als u de speler gedurende meer dan zes maanden niet zult gebruiken, laadt u de batterij ten minste eenmaal in die periode op om de batterijprestaties te behouden.
    4. Als de aansluitpunten niet goed met elkaar zijn verbonden, kan de Walkman mogelijk niet worden opgeladen. Houd de De aansluitpunten van de Walkman schoonmaken
      Voor waterbestendige Walkman-modellen: maak een zachte borstel zoals een tandenborstel nat met water en veeg het vocht weg. Bekijk de volgende video voor instructies:

5. Reset de Walkman (start de Walkman opnieuw op). Als het probleem nog aanhoudt nadat u de Walkman hebt gereset, moet de Walkman of USB-kabel worden gecontroleerd en mogelijk worden gerepareerd.