Artikel-ID : 00061365 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Walkman wordt niet herkend door pc of laadt niet op

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Wanneer de Walkman via USB op een pc wordt aangesloten, kunnen de volgende problemen optreden.
  • De Walkman wordt niet herkend door de pc.
  • De Walkman laadt niet op.

Om dit te verhelpen, reinigt u eerst de aansluitpunten van de Walkman. Stof of ander vuil kan de werking namelijk belemmeren. Als de pc vervolgens nog steeds niet wordt herkend, controleert u of u de Walkman stevig aansluit op de USB-houder. Ten slotte kunt u proberen om uw Walkman te resetten naar de originele fabrieksinstellingen

De aansluitpunten van de Walkman schoonmaken:

Maak ze schoon met een zachte tandenborstel (vochtig gemaakt met water). Borstel de aansluitpunten voorzichtig af om krassen op de behuizing te voorkomen.

De aansluitpunten van de Walkman schoonmaken

WAARSCHUWING:
De apparatuur kan beschadigd raken. Droog de Walkman niet met warme lucht uit een haardroger.
WAARSCHUWING: De apparatuur kan beschadigd raken. De houder is niet waterdicht. Maak de houder niet nat.

Na het afborstelen, spoelt u de aansluitpunten af met schoon water. Veeg water op de Walkman af met een zachte doek of een wattenstaafje. Laat de Walkman vervolgens op een goed geventileerde plaats in de schaduw drogen.

Als de aansluitpunten op de USB-houder vuil zijn, probeert u ze schoon te maken met een droge zachte doek of iets vergelijkbaars.

Zorg ervoor dat de verbinding tussen de Walkman en de USB-houder goed en stevig vastzit

Plaats de Walkman in de meegeleverde USB-houder. Zorg er daarbij voor dat de aansluitpunten van de Walkman (1) en de meegeleverde USB-houder (3) elkaar aanraken.

1. Controleer of het stroomlampje (4) van de houder rood brandt. Als het lampje rood brandt, is het opladen begonnen. Als het stroomlampje niet brandt, zijn de aansluitpunten mogelijk nog steeds vuil of moet de Walkman misschien worden gerepareerd.

2. Controleer of uw computer de Walkman herkent. Als dat niet zo is, is de Walkman mogelijk niet goed in de USB-houder geplaatst of is er misschien een probleem met de USB-kabel of de USB-connectiviteit van de computer. Probeer verbinding te maken via een andere USB-poort en/of computer. Als het probleem zich blijft voordoen, moet de Walkman mogelijk worden gerepareerd.

In de meegeleverde USB-houder plaatsen

OPMERKING: Wanneer u uw Walkman voor het eerst gebruikt of als u de Walkman langere tijd niet hebt gebruikt, kan het enige minuten duren voordat de speler wordt herkend door de computer, zelfs als het opladen al is begonnen (het oplaadlampje brandt rood). Controleer ongeveer 10 minuten nadat u de Walkman op de computer hebt aangesloten of de computer de Walkman herkent.

Uw Walkman resetten

Druk de RESET-knop in met een pen of een paperclip, enzovoort. Wanneer u uw Walkman reset, dient u op het volgende te letten:

• De Walkman is niet op uw computer aangesloten
  • Uw Walkman speelt geen muziek af

Plaats van de resetknop

OPMERKING: Er worden geen gegevens verwijderd wanneer u uw Walkman reset