Artikel-ID : 00067894 / Laatst gewijzigd : 30/03/2021Afdrukken

Kan een camcorder met een kleine scherptediepte opnemen?

    De scherptediepte van een camcorder hangt af van de grootte van de sensor, de brandpuntsafstand en het diafragma.

    De meeste camcorders voor consumenten hebben een zeer kleine sensor, om de camcorder, kleiner en lichter en dus beter draagbaar te maken. De kleine opperverlakte van de sensor helpt om alles in focus te houden. Als gevolg van de kleine omvang van de sensor kan een kleine scherptediepte moeilijker te bereiken zijn dan met een camcorder met grotere sensor, zoals de modellen voor de professionele markt.

    Als uw camcorder een lens met een grote brandpuntsafstand heeft, kunt u proberen om met de telelens van op afstand op uw onderwerp in te zoomen. Dit kan helpen om een kleine scherptediepte te bereiken en uw onderwerp op de voorgrond te brengen. De scherptediepte zal echter variëren, afhankelijk van de afstand van het onderwerp tegenover de lens en de achtergrond.

    Het diafragma (iris) van de lens van de camcorder is een belangrijke factor die de scherptediepte bepaalt. Een groot diafragma geeft een kleine scherptediepte. Als het diafragma/de iris van uw camcorder regelbaar is, moet u een volledig open diafragma/iris kiezen.

    OPMERKING:Raadpleeg de handleiding van uw camcorder indien nodig voor specifieke informatie.