Artikel-ID : 00176857 / Laatst gewijzigd : 07/10/2019

Hoe kan ik op een bepaald onderwerp blijven scherpstellen?

We raden de volgende instellingen aan:

• Scherpstelmodus: AF-C
    • Instelling voor scherpstelgebied: Lock-on AF (Autofocus met vergrendeling)

Volg de onderstaande stappen:

1. Kies een geschikt scherpstelgebied voor het onderwerp.
      • Bij een rustige achtergrond en een actief bewegend onderwerp kiest u Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Wide (Breed).
      • Wanneer u het bereik van de beweging van het onderwerp tot een bepaalde mate op het scherm kunt volgen, is Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Zone erg effectief.
      • Als er een sterk contrast tussen het onderwerp en de achtergrond is of er zich andere voorwerpen voor het onderwerp bevinden en scherpstellen mislukt met Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Wide (Breed) of Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Zone, selecteert u Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Center (Midden) of Lock-on AF: (Autofocus met vergrendeling:) Flexible Spot / Expand Flexible Spot (Flexibele spot / Uitgebreide flexibele spot).
    2. Stem het scherpstelgebied op het scherm af op het onderwerp en druk de sluiterknop tot halverwege in.
    3. Wanneer het volgen van het onderwerp start, wordt het scherpstelgebied automatisch overgeschakeld naar breed zodat de camera scherpgesteld blijft. Laat de sluiterknop los wanneer de fotocompositie naar wens is.