Artikel-ID : 00118690 / Laatst gewijzigd : 20/08/2019

Hoe stel ik mijn Sony Android-tv de eerste keer in?

Dit artikel laat zien hoe u uw tv de eerste keer instelt:

1. Als bij uw tv een touchpad-afstandsbediening werd geleverd (een optioneel accessoire), wordt een afbeelding van de afstandsbediening weergegeven. Volg de visuele instructies op het scherm, zoals hieronder wordt geïllustreerd.

Android - touchpad-afstandsbediening
    2. Selecteer vervolgens uw gewenste taal op het scherm "Welkom". Selecteer Nederlands.

Android - welkom
    3. Selecteer vervolgens uw gewenste netwerkinstellingen op het scherm "Uw Wi-Fi-netwerk selecteren". U kunt het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken kiezen uit de lijst met beschikbare opties of, voor een bekabelde verbinding, een LAN-kabel gebruiken.

Android - netwerk aangesloten
    4. Nadat u uw netwerk hebt gekozen, wordt het scherm "Wachtwoord invoeren" geopend. Druk op uw afstandsbediening op de knop OK, terwijl het tekstveld gemarkeerd is, om het toetsenbord op het scherm te activeren. Voer vervolgens het wachtwoord voor uw netwerk in en druk op Volgende/Invoeren of Voltooien om verder te gaan.

Android - netwerkwachtwoord invoeren

OPMERKING: U kunt ook een USB-toetsenbord gebruiken om uw wachtwoord in te voeren.
    5. Op het scherm "Inloggen bij Google" hebt u drie opties:

a.     Uw telefoon of laptop gebruiken
      b.     Uw wachtwoord gebruiken
      c.     Overslaan

Android - aanmelden bij Google

Selecteer de door u gewenste optie.

OPMERKING: Om u eenvoudig bij Google aan te melden, selecteert u Uw wachtwoord gebruiken en vult u uw gegevens in.

Android - toetsenbord voor e-mailadres van Google-account

6. Als u kiest voor de optie Uw telefoon of laptop gebruiken, moet uw telefoon/laptop op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Deze optie wordt aangeraden als u niet wilt dat uw Google-account en -wachtwoord op het tv-scherm worden weergegeven. Nadat u Uw wachtwoord gebruiken hebt geselecteerd, volgt u de instructies die op uw tv-scherm worden weergegeven.

Android - code invoeren

OPMERKING: Houd er rekening mee dat als u dit gedeelte overslaat, u zich mogelijk later alsnog dient aan te melden om toegang te krijgen tot bepaalde diensten en/of apps van Google op uw Sony Android-tv.

7. Een bevestigingsbericht "Uw apparaat is verbonden" verschijnt op uw scherm, om aan te geven dat het is gelukt om verbinding te maken.

Android - apparaat is aangesloten

8. Ongeacht welke aanmeldoptie u kiest, wordt op het volgende scherm het bericht "Gelukt" getoond om aan te geven dat u bent aangemeld op uw Google-account.

9. Het volgende scherm geeft drie opties weer:

a.     Doorgaan
      b.     Servicevoorwaarden bekijken
      c.     Privacybeleid bekijken

Selecteer Doorgaan om door te gaan met het instellen van uw tv.

Android - privacybeleid van Google

BELANGRIJK: Om deze tv te kunnen gebruiken, moeten de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid van Google worden geaccepteerd.

10. Op het scherm "Locatie" selecteert u ofwel Ja ofwel Nee om aan te geven of apps van derden toestemming mogen hebben om de locatie van uw apparaat te gebruiken.

Android - locatie voor apps van derden

11. Selecteer uw land.

Android - land selecteren

12. Vervolgens wordt een overeenkomst met het Privacybeleid weergegeven.

Android - algemeen privacybeleid

OPMERKING: Om verder te kunnen gaan met het instellen van de tv, dient u met de pijltjestoets omlaag naar beneden te scrollen, naar het einde van het scherm. Selecteer vervolgens de optie IK GA AKKOORD. U moet akkoord gaan met het Privacybeleid van Sony om softwaredownloads te kunnen ontvangen. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden in het Privacybeleid, kunt u niet profiteren van de volledige mogelijkheden van uw Sony Android-tv en worden diensten zoals automatische software-updates uitgeschakeld.

13. Het volgende scherm met de overeenkomst "Tv-gebruik uploaden" wordt weergegeven.

OPMERKING: Om verder te kunnen gaan met het instellen van de tv, dient u met de pijltjestoets omlaag naar beneden te scrollen, naar het einde van het scherm. Selecteer vervolgens de optie IK GA AKKOORD.

Android - tv-gebruik uploaden

14. Hierna dient u een 4-cijferige pincode in te voeren. Met uitzondering van "0000" wordt elke cijfercombinatie geaccepteerd. dient uw nieuwe pincode tweemaal in te voeren: de eerste keer om uw code in te stellen en de tweede keer om te bevestigen dat de code overeenkomt met uw oorspronkelijke keuze. Een nieuw scherm "PIN code has been set" (Pincode is ingesteld) bevestigt dat uw nieuwe pincode is geactiveerd.

OPMERKING: Onthoud uw pincode en/of bewaar deze op een veilige plek.

U hebt uw pincode nodig wanneer u de kinderslotinstellingen wijzigt of wanneer u een blokkade van de digitale dienst/satellietdienst tijdelijk opheft.

15. Nu hebt u de mogelijkheid om uw satellietontvanger af te stemmen. Begin het proces via Start of selecteer Overslaan om uw tv op een later moment af te stemmen.

Image

16. Nu verschijnt een nieuw scherm "Selecteer het soort uitzendingen om automatisch naar services te zoeken". Sluit eerst uw tv-kabel aan voordat u het type uitzending selecteert om naar kanalen te zoeken. Selecteer vervolgens een van de volgende opties:

a.     Digitaal en analoog
      b.     Digitaal
      c.     Analoog
      d.     Overslaan

Android - type uitzending

17. Nadat u het type uitzending hebt geselecteerd, dient u uw geluidssysteem te optimaliseren. Specificeer hoe uw tv geplaatst is en selecteer Tafelstandaard of Muurbevestiging.

Android - geluid optimaliseren

18. Geef ten slotte aan of u gebruik wilt maken van "Starten op afstand inschakelen", een functie waarmee een extern apparaat uw tv aan kan zetten. Selecteer Aan of Uit.

Image

19. Uw tv zou nu klaar voor gebruik moeten zijn. Selecteer COMPLETE (Voltooien) op het scherm "Setup completed!" (Instellingen voltooid) om verder te gaan naar het startmenu.

Android - instellingen voltooid

20. Vervolgens wordt het startscherm van uw Sony Android-tv geopend.

Android - startscherm

OPMERKING: U kunt het invoeren van instellingen voor de tv op elk moment handmatig starten door deze stappen te volgen:

[HOME] > [Instellingen]* > [Automatisch opstarten ] > [Ja]

HOME (Startscherm)

Android - startscherm

Instellingen*

Android - instellingen

Automatisch opstarten

Image

Android - automatisch opstarten

OPMERKING:

• De hier afgebeelde screenshots zijn alleen bedoeld ter illustratie. Het daadwerkelijke scherm kan enigszins afwijken, afhankelijk van uw land, model of firmwareversie.
    • *Voor Android Oreo (OSV-O) staat het Instellingen-pictogram in de rechterbovenhoek.