Artikel-ID : 00163004 / Laatst gewijzigd : 07/08/2017

De batterijlevensduur van mijn afstandsbediening is erg kort of de batterijen raken te snel leeg

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Afhankelijk van hoe vaak de afstandsbediening wordt gebruikt, neemt de batterijlevensduur af. Wanneer de volgende handelingen regelmatig worden uitgevoerd, vergt dit veel van de batterijcapaciteit.

• Bediening van het startscherm en/of apps
  • Gebruik van het touchpad
  • Een microfoon gebruiken (spraakherkenning)

OPMERKING: Mogelijk is de knop of de functie niet beschikbaar. Dit is afhankelijk van uw afstandsbediening.

Sony levert mangaanbatterijen mee die u direct nadat u de tv hebt geïnstalleerd kunt gebruiken.
Geeft u de voorkeur aan batterijen met een langere levensduur, dan wordt het gebruik van alkalinebatterijen aanbevolen. Alkalinebatterijen gaan langer mee dan mangaanbatterijen. (Oplaadbare batterijen kunnen niet worden gebruikt.)

OPMERKING: Wanneer de batterij bijna leeg is, zullen de knoppen of cursors mogelijk niet naar behoren reageren. De batterij-indicator is beschikbaar voor Android OS versie 6 of later. U kunt het resterende batterijniveau van de afstandsbediening controleren op uw tv-scherm door de onderstaande stappen op te volgen. Indien het resterende batterijniveau onvoldoende is, dient u de batterijen te vervangen.

Het controleren van het batterijniveau

1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Bluetooth-instellingen in de categorie Netwerk & Toebehoren.
  4. Selecteer Apparaatlijst.
  5. Selecteer uw afstandsbediening. (Bijvoorbeeld: SONY TV RC MIC 001)

Over de batterij-indicator

• De batterij-indicator is een richtlijn en geen nauwkeurig vastgestelde waarde.
    De lading van de batterij kan per controle verschillen.
  • De lading waarop de afstandsbediening stopt met functioneren varieert, afhankelijk van de batterijen.
    Bijvoorbeeld: De afstandsbediening kan mogelijk niet meer functioneren met bepaalde batterijen met een batterijniveau van 50% en met andere batterijen bij een batterijniveau van 40%.