Artikel-ID : 00195645 / Laatst gewijzigd : 22/06/2018

Audio afspelen in Dolby Atmos-indeling via een meerkanaals AV-ontvanger of Soundbar

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

• BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten en/of besturingssystemen. Controleer de sectie Relevante producten en categorieën in dit artikel voordat u deze stappen uitvoert.

Hieronder ziet u hoe u Blu-ray met audio in Dolby Atmos-indeling kunt afspelen via een meerkanaals AV-ontvanger of Soundbar.

Speaker
    • Verbind de plafondluidsprekers of Dolby Atmos-luidsprekers met de meerkanaals AV-ontvanger. Ga onder Instellingen naar Speaker Settings (Luidsprekerinstellingen) en wijzig het luidsprekerpatroon. Kies in de luidsprekerpatrooninstellingen een instelling in het patroon x.x.2. Bijvoorbeeld 5.1.2 (TM), 5.1.2 (FD). Kies de plafondluidsprekers of Dolby Atmos-luidsprekers voor uw luidsprekerconfiguratie.

• HDMI-aansluiting
  • Verbind de Blu-ray Disc-speler met de HDMI-ingang van de AV-versterker of Soundbar.
  • Verbind uw tv met de HDMI-uitgang (ARC) van de AV-versterker of Soundbar.
  • Het wordt aanbevolen een supersnelle HDMI-kabel met ethernet te gebruiken voor de aansluiting.
    HDMI-kabel
    [A]:Soundbar
    [B]:Meerkanaals AV-ontvanger
    [C]:HDMI-kabel voor tv
    [D]:HDMI-kabel voor Blu-ray Disc-speler
    [E]:tv
    [F]:Blu-ray Disc-speler

Sound Settings (Geluidsinstellingen)
  • Stel de Sound Field (het geluidsveld) van de meerkanaals AV-ontvanger in op A. F. D.
  • Stel de SOUND FIELD (het geluidsveld) van de Soundbar niet in op spel of muziek.

Blu-ray Disc
  • Een Blu-ray Disc die compatibel is met Dolby Atmos. Gewoonlijk staat het Dolby-logo erop.
  • Kies een geluids- of taalinstelling voor Dolby Atmos.

Blu-ray Disc-speler
  • Stel de Blu-ray Disc-speler in op Dolby Atmos, controleer de instellingen op de speler. Stel bijvoorbeeld de BD Audio Mix Setting (BD Audio Mix-instelling) op uw Blu-ray Disc-speler van Sony in op OFF (Uit).