Artikel-ID : 00195645 / Laatst gewijzigd : 07/09/2020

Audio afspelen in Dolby Atmos-indeling via een meerkanaals AV-ontvanger of Soundbar

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Tip: Met het ingangslabel aan de achterkant van de tv kunt u controleren of uw tv (HDMI IN-aansluiting) een eARC-aansluiting ondersteunt.

Afbeelding die het ingangslabel op de achterkant van de tv aangeeft

Aansluiting op een tv die compatibel is met HDMI (eARC)

Wanneer de Soundbar is aangesloten op de HDMI-poort (eARC/ARC), kunt u de volgende inhoud afspelen:

• Dolby Atmos-inhoud die wordt afgespeeld vanaf de tv
    • Dolby Atmos-inhoud die wordt afgespeeld vanaf een afspeelapparaat, zoals een Blu-ray Disc-speler

Tip: Werk de Soundbar-software bij naar de nieuwste versie voordat u deze stappen uitvoert.
    Ga voor de nieuwste update naar de ondersteuningswebsite van Sony, zoek naar uw Soundbar door het modelnummer in te voeren en ga vervolgens naar de sectie Downloads.

Aansluiten

1. Sluit de HDMI OUT (eARC/ARC)-poort van de Soundbar met een HDMI-kabel aan op de HDMI IN (eARC/ARC)-poort van de tv.
    2. Sluit de HDMI OUT-poort van het afspeelapparaat met een HDMI-kabel aan op de HDMI IN-poort van de tv of de Soundbar.
      Gebruik voor deze stap de HDMI IN-poort van de tv of de Soundbar die niet in gebruik is.

Aansluitschema
      A → Soundbar
      B → tv
      C → Blu-ray Disc-speler
      D → Hogesnelheids-HDMI-kabel

3. Schakel de eARC-functie voor de Soundbar in.
      Tip: De procedure voor het inschakelen van de eARC-functie verschilt, afhankelijk van het Soundbar-model. Raadpleeg de handleiding bij het product voor meer informatie.

De procedure voor HT-Z9F/HT-ZF9 is bijvoorbeeld als volgt:
      1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening en selecteer Setup (Instellen) → Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) → HDMI Settings (HDMI-instellingen) → eARCOn (Aan).
      2. Selecteer in de HDMI Settings (HDMI-instellingen) HDMI Signal Format (Indeling HDMI-signaal) en selecteer Enhanced format (Verbeterde indeling).

4. Controleer de HDMI-instellingen van de tv.
      Tip: De procedure voor het inschakelen van de eARC-functie kan verschillen, afhankelijk van het tv-model. Raadpleeg de handleiding bij het product voor meer informatie.
      1. Ga naar de HDMI Settings (HDMI-instellingen), selecteer  eARC en stel dit in op On (Aan).
      2. Selecteer in de HDMI Settings (HDMI-instellingen) HDMI Signal Format (Indeling HDMI-signaal) en selecteer Enhanced format (Verbeterde indeling).

Een tv aansluiten die niet compatibel is met HDMI (eARC)

Wanneer de Soundbar is aangesloten op een tv die niet compatibel is met HDMI (eARC) kunt u alleen inhoud in Dolby Atmos-indeling afspelen vanaf een afspeelapparaat, zoals een Blu-ray Disc-speler.
    U kunt inhoud in Dolby Atoms-indeling niet rechtstreeks vanaf de tv afspelen.

Aansluiten

1. Sluit de HDMI OUT (eARC/ARC)-poort van de Soundbar aan op de HDMI IN-poort van de tv met gebruik van een HDMI-kabel.
    2. Sluit de HDMI OUT-poort van het afspeelapparaat met een HDMI-kabel aan op de HDMI IN-poort van de Soundbar.

Aansluitschema

A → Soundbar
    B → tv
    C → Blu-ray Disc-speler
    D → Hogesnelheids-HDMI-kabel