Artikel-ID : 00227264 / Laatst gewijzigd : 23/04/2021

Plafondluidsprekers of Dolby Atmos-luidsprekers geven geen geluid, zelfs niet als de DTS-decoder is ingesteld op Neural:X.

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Wat is Neural:X?

Neural:X is de nieuwste upmixtechnologie van DTS waarbij de 5.1- en 7.1-stereokanalen worden uitgebreid naar meerkanaals. Dit kan worden afgespeeld op meerkanaals-luidsprekers, inclusief hoogteluidsprekers.

Het is een specificatie dat Neural:X niet is ingeschakeld voor DTS-bronnen met samplefrequenties tussen 96 kHz en 192 kHz. Dit betekent dat er geen geluid uit de plafondluidsprekers of Dolby Atmos-speakers komt.

Stel de geluidsvelden van de ontvanger in op Dolby Surround.

Als u de geluidsvelden van de ontvanger instelt op Dolby Surround wordt het geluid weergegeven via de plafondluidsprekers of Dolby Atmos-luidsprekers.

Hoe kan ik Neural:X inschakelen?

Voer de volgende stappen uit om Neural:X op het aangesloten apparaat in te schakelen. Controleer de handleiding bij uw apparaat voor modelspecifieke informatie.

• Gebruik een HDMI®-kabel om het apparaat aan te sluiten op uw Soundbar of meerkanaals A/V-ontvanger.
    • Stel de audiokanaalinstellingen in op LPCM of Dolby other than DTS (Dolby behalve DTS).
    • Stel de audio-uitgangsinstellingen in op PCM.