Artikel-ID : 00224951 / Laatst gewijzigd : 19/07/2022Afdrukken

Noise-Cancellation aanpassen aan uw luisterstijl

  Wilt u het niveau van Noise-cancellation (ruisonderdrukking) verlagen of verhogen? Wilt u experimenteren met Ambient sound (Omgevingsgeluid) of Noise-cancellation ? De Headphones Connect-app van Sony beschikt over Adaptive Sound Control (adaptieve geluidsregeling). Laten we kijken hoe dit uw luisterervaring kan verbeteren! 


  SONY | Headphones Connect-app en Adaptive Sound Control (ASC)

  Als u SONY | Headphones Connect voor het eerst installeert, wordt u gevraagd om de ASC-instelling in te schakelen. ASC staat voor Adaptive Sound Control (adaptieve geluidsregeling). 
  Adaptive Sound Control (adaptieve geluidsregeling) wijzigt automatisch de geluidsinstellingen van de hoofdtelefoon. Dit is afhankelijk van 4 bewegingsopties: stilstaan, wandelen, rennen en vervoer.

  Na een software-update van uw headset, kan Adaptive Sound Control op de Headphones Connect-app mogelijk automatisch worden ingeschakeld, waardoor de instelling Ambient Sound Control ook wordt ingeschakeld. Als de headset echter op Ambient Sound Control is ingesteld, kunnen de effecten van de Wireless Noise Cancelling zwak lijken.

  Het niveau van omgevingsgeluid wordt aangepast op basis van de bewegingen van de gebruiker. Deze modi zijn vooraf ingesteld, maar u kunt ze aanpassen!

  We nemen de voorkeuze voor de actie [Sitting] (stilstaan) als voorbeeld:
  Hierbij is de standaardinstelling voor Ambient Sound Control 'omgevingsgeluidsniveau 20', maar 'Noise-Cancelling' (ruisonderdrukking) wordt vermeden. Dat betekent dat Ambient Sound (Omgevingsgeluid) AAN staat en uw hoofdtelefoon tot op zekere hoogte omgevingsgeluiden doorlaat. Hierbij wordt echter het niveau van ruisonderdrukking automatisch verlaagd. 


  Hoe kan ik Adaptive Sound Control (adaptieve geluidsregeling) zo aanpassen dat het niveau van Noise-Cancellation wordt ingesteld op maximaal?

  1. Verbind uw smartphone met Bluetooth en start vervolgens de 'SONY | Headphones Connect'-app op uw smartphone.
    
  2. Zet 'Adaptive Sound Control' (adaptieve geluidsregeling) UIT (als deze instelling AAN staat) 

   Adaptive sound control Noise Cancellation

  Als u 'Adaptive Sound Control' (adaptieve geluidsregeling) wilt gebruiken, kunt u de instelling 'Ambient Sound Control' (omgevingsgeluidcontrole) aanpassen op basis van de 4 verschillende voorkeuzes voor de acties: Stilstaan — Wandelen — Rennen — Vervoer. U kunt het volume en de modus van deze vier voorkeuzes naar wens wijzigen.

  1. Zet [Ambient Sound Control] (omgevingsgeluidcontrole) AAN. Vergeet niet te controleren of Noise Cancellation (Ruisonderdrukking) AAN staat.
   Gebruik de schuifregelaar om het niveau te wijzigen. 

   Schuifregelaar om het niveau van omgevingsgeluid en ruisonderdrukking in te stellen
  2. Tik op[Start] om de [Noise Cancelling Optimizer] uit te voeren na gebruiken van het apparaat. (Exclusief WF-1000X)
   Door te optimaliseren worden de effecten van ruisonderdrukking gemaximaliseerd.


  Raadpleeg onze 'SONY | Headphones Connect-helpgids' voor meer hints en tips.