Artikel-ID : 00236058 / Laatst gewijzigd : 30/11/2020

Het geluid valt weg of er treedt ruis op in mijn WF-1000XM3-hoofdtelefoon met oordopjes

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

De WF-1000XM3 maakt gebruik van Bluetooth om geluid tegelijkertijd door te geven naar het linker- en rechteroor. Dit verbetert de stabiliteit van de Bluetooth-verbinding in vergelijking met meer conventionele hoofdtelefoons. In de volgende situaties kan het geluid echter onderbroken of niet hoorbaar zijn:

• Op een locatie waar het Wi-Fi-signaal inconsistent is, zoals in een trein, op een luchthaven of op een station.
    • Wanneer u uw headset gebruikt in een omgeving met een overvol Wi-Fi-signaal, in de buurt van andere draadloze (audio)apparaten die gebruikmaken van Wi-Fi (zoals magnetrons, mobiele telefoons).

Hoe kan ik problemen met wegvallend geluid oplossen?

Volg deze stappen om problemen met het geluid op te lossen:

• Alleen voor WF-1000XM3:
      installeer de nieuwste versie van de software van de headset met behulp van de app Sony | Headphones Connect. Ga voor meer informatie naar de productpagina van de headset op de ondersteuningswebsite van Sony.
    • Maak opnieuw verbinding tussen de headset en het Bluetooth-apparaat (bijvoorbeeld uw smartphone).
      1. Plaats de oordopjes van de hoofdtelefoon in het oplaaddoosje en sluit het klepje.
      2. Haal ze na een paar seconden uit het oplaaddoosje en maak vervolgens opnieuw verbinding met het Bluetooth-apparaat.
    • Stel de modus voor de geluidskwaliteit van de headset in op Priority on stable connection (Stabiele verbinding heeft prioriteit).
      1. Start de Sony | Headphones Connect-app.
      2. Stel de modus voor de geluidskwaliteit in op Priority on stable connection (Stabiele verbinding heeft prioriteit).
    • Alleen voor WF-XB700:
      als uw Bluetooth-apparaat een Walkman of Android-smartphone is, stelt u de modus voor de geluidskwaliteit in op Priority on stable connection (Stabiele verbinding heeft prioriteit). Als u de audiocodec op uw Bluetooth-apparaat kunt selecteren, probeert u deze eerst in te stellen op AAC. Als die niet beschikbaar is, kies dan SBC.
      • De hoofdtelefoon met oordopjes ondersteunt het gebruik van de Sony | Headphones Connect-app niet, dus u kunt die app niet gebruiken om de geluidskwaliteit in te stellen.
      • Afhankelijk van het Bluetooth-apparaat kunt u de instellingen mogelijk niet wijzigen. Raadpleeg de handleiding van het Bluetooth-apparaat voor informatie over het wijzigen van de instellingen.
    • Aangezien het geluid kan wegvallen door verstoring van het draadloze signaal, schakelt u andere draadloze apparatuur in de buurt uit.
    • Het menselijk lichaam kan de antenne van het Bluetooth-apparaat blokkeren, waardoor het geluid wegvalt. Om dit te voorkomen moet u uw hoofdtelefoon dichter bij uw Bluetooth-apparaat brengen.
    • Sluit alle apps die u niet gebruikt en start het Bluetooth-apparaat opnieuw op.
    • Wanneer u via een computer naar muziek luistert en het geluid wegvalt, sluit u alle onnodige toepassingen en Windows, en start u de computer opnieuw op.
    • Werk de software van het Bluetooth-apparaat bij. Ga naar de productpagina op de ondersteuningswebsite van Sony voor informatie over het bijwerken van uw Bluetooth-apparaat.
    • Als uw Bluetooth-apparaat hieronder wordt vermeld, controleert u of de software is bijgewerkt naar de opgegeven firmwareversie.

Digitale muziekspeler

ModelnaamSoftware Version
      DMP-Z11.02 of hoger

Walkman

ModelnaamSoftware Version
      NW-WM1A
      NW-WM1Z
      3.02 of hoger
      NW-ZX300
      NW-ZX300G
      2.02 of hoger
      NW-A55
      NW-A55HN
      NW-A56HN
      NW-A57
      NW-A55WI
      1.02 of hoger

OPMERKINGEN:

• Als de functie Noise Cancelling is ingeschakeld, hoort u mogelijk witte ruis (een kleine elektrische ruis met continu statisch geluid). Witte ruis wordt gegenereerd door de kenmerken van de functie Noise Cancelling, en is geen defect van de headset. Stel de functie Noise Cancelling in op UIT als u last hebt van de witte ruis.
    • Wanneer u de headset gebruikt terwijl u wandelt of hardloopt, hoort u mogelijk trillingen die worden veroorzaakt door de beweging van uw lichaam. Dit is geen storing.
    • Als de functie Noise Cancelling is ingesteld op AAN of als Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidsbediening) is ingesteld op AAN, kan de windruis luider zijn, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Als dit het geval is, wijzigt u de volgende instellingen:
      • WF-1000XM3: verplaats de schuifbalk naar Wind Noise Reduction (onderdrukking windruis) in de instelling Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidsbediening). Als de windruis niet voldoende wordt verminderd, schakelt u de functie Noise Cancelling en de instellingen voor Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidsbediening) uit.
      • WF-SP800N: schakel de instellingen voor Noise Cancelling en Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidsbediening) uit.