Artikel-ID : 00264513 / Laatst gewijzigd : 03/02/2022Afdrukken

Het ruisonderdrukkingseffect is niet voldoende. (WF-SP800N)

  OPMERKING: De functie voor ruisonderdrukking ('Noise Cancelling') is het meest effectief voor lage frequenties (basgeluid), zoals geluid van voertuigen of airconditioning, maar niet alle geluiden kunnen volledig worden onderdrukt. Volg deze stappen als u van mening bent dat de ruisonderdrukkingsfunctie onvoldoende is:

  Stap 1: Zorg ervoor dat de functie Noise Cancelling is ingeschakeld.

  Volg een van deze procedures om te controleren of de functie Noise Cancelling is ingeschakeld:

  • Plaats beide zijden van de oordopjes in de oplaadcase, laat ze daar een paar seconden liggen en verwijder ze vervolgens uit de oplaadcase. Nadat u ze uit de oplaadcase hebt genomen, is de Noise cancelling-functie ingeschakeld.

  • Terwijl u de oordopjes draagt, tikt u op de L-aanraaksensor totdat u de Noise Cancellingvoor de spraakbegeleiding hoort. In de standaardinstelling kunt u schakelen tussen de functie Noise Cancelling (ruisonderdrukking) en Ambient Sound (omgevingsgeluid) door op de L -aanraaksensor aan de zijkant te tikken.

   OPMERKINGEN:
   • Als de oordopjes niet overschakelen naar de functie Noise Cancelling (ruisonderdrukking), tikt u één keer sneller (ongeveer 0,3 seconden). Als het contact tussen de aanraaksensor en de vinger te lang duurt, schakelt de modus over naar Quick Attention-modus en schakelt het niet over naar de Noise Cancelling-functie.

   • Als u de juiste procedure volgt en niet kunt schakelen naar de functie Noise Cancelling door op de L -aanraaksensor aan de zijkant te tikken, is de toewijzing van de aanraaksensor of knop mogelijk ingesteld op een andere functie, zoals Google Assistent. Als dit het geval is, wijzigt u de instelling terug naar de functie Noise Cancelling met de Sony | Headphones Connect -app. Gerelateerd artikel:The Google Assistant unintentionally starts when I try to switch the Noise Canceling and Ambient Sound Mode functions (Google Assistant start onbedoeld wanneer ik wissel tussen de Noise Cancelling en omgevingsgeluidsmodi).

  • Wijzig de instellingen met de Sony | Headphones Connect -app.

  Stap 2 De oordopjes vervangen door oordopjes die beter aansluiten

  Als de oordopjes niet in uw oren passen of als de oordopjes niet goed zijn bevestigd, kan de ruisonderdrukkingsfunctie aanzienlijk worden beïnvloed. Voor de beste geluidservaring, inclusief het ruisonderdrukkende effect, vervangt u de oordopjes door een formaat dat goed in uw oren past.

  De meest geschikte oordopjes kiezen:

  Opmerking: Deze video laat zien hoe u de meest geschikte oordopjes kunt kiezen.

  Probeer verschillende maten oordopjes uit op volgorde van het grotere formaat (L) naar het kleinere formaat (SS):

  1. De oordopjes vervangen:

   • Houd de oordopjes vast, draai aan de eartips en trek deze los om ze te verwijderen.
    OPMERKING: Knijp niet in het uiteinde van de oordopjes bij het verwijderen.

    Afbeelding van het verwijderen van de oordopjes

   • Hierna bevestigt u ze weer stevig op de oordopjes , waarbij u ervoor zorgt dat ze niet los of scheef zitten.

    Afbeelding van het bevestigen van de oordopjes

   OPMERKING: U kunt de juiste grootte bepalen op basis van het aantal streepjes in de onderkant van de oordopjes.
   Afbeelding van de oordopjes (SS, S, M, L)
   SS: 1 streepje
   S: 2 streepjes
   M: 3 streepjes
   L: 4 streepjes

  2. Zorg ervoor dat de oordopjes goed zitten en dat de oordopjes diep in uw oren schuiven. Tip: u kunt het oordopje gemakkelijker in uw oor schuiven als u de bovenkant van het oor licht omhoog trekt terwijl u het oordopje draait.

   Afbeelding van het passen van de oordopjes

  3. Controleer hoe de functie Noise Cancelling (voor ruisonderdrukking) werkt.

  4. Probeer een ander formaat en controleer vervolgens opnieuw hoe de functie Noise Cancelling werkt.
   OPMERKING: De beste maat oordopjes kan voor elk oor verschillend zijn. Gebruik het formaat dat het beste past bij elk oor.

  5. Probeer de oordopjes van verschillende afmetingen om de beste oordopjes te vinden voor uw ruisonderdrukkingservaring.

  Stap 3: Zorg ervoor dat Adaptive Sound Control is uitgeschakeld.

  Controleer de instellingen van Adaptive Sound Control in de Sony | Headphones Connect-app. Als Adaptive Sound Control is ingeschakeld, kunnen de effecten van de functie Noise Cancelling zwak worden. Om Adaptive Sound Control uit te schakelen, zet u de schuifbalk van de instelling Adaptive Sound Control op OFF in de Sony | Headphones Connect -app.

  OPMERKING: Adaptive Sound Control is een functie die uw acties detecteert via een app en automatisch de instellingen van de Ambient Sound Control wijzigt. Door deze functie kan de functie Noise Cancellingveranderen in de functie Adaptive Sound Control, waardoor u wellicht het gevoel hebt dat het ruisonderdrukkingseffect niet voldoende is.

  Volg deze stappen om de instelling te wijzigen in de Sony | Headphones Connect-app:

  1. Selecteer pijltoets rechts rechtsboven in het Status-scherm.

   Afbeelding van het scherm van de Headphones Connect-app

  2. Zet de schuifbalk van de instelling Adaptive Sound Control op OFF (Uit).

   Afbeelding van het scherm van de Headphones Connect-app

   1. Adaptive Sound Control: ON (Aan)
   2. Adaptive Sound Control: OFF (Uit)