Artikel-ID : 00256982 / Laatst gewijzigd : 23/04/2021Afdrukken

Waarom hoor ik geluid als Noise Cancelling is ingeschakeld?

  Noise Cancelling kan de reden zijn dat u ervoor hebt gekozen om een hoofdtelefoon of oortelefoon te kopen. Misschien wilt u het lawaai van uw dagelijkse woon-werkverkeer, tijdens een vlucht of van luidruchtige buren blokkeren. 

  Wist u dat?

  Geluid verplaatst zich alleen als er een medium is om het te vervoeren, bijvoorbeeld lucht, water, glas of metaal. Als u in een lege ruimte staat met een luidspreker die muziek afspeelt, hoort u de muziek. Als de lucht uit deze ruimte echter enkele seconden wordt verwijderd, zal de luidspreker nog steeds werken, maar u hoort geen geluid omdat er geen medium is om de geluidsgolven over te dragen. Op dezelfde manier is het heelal een vacuüm — dus het draagt over het algemeen geen geluidsgolven zoals lucht hier op de Aarde doet (hoewel sommige geluiden wel in de ruimte bestaan, kunnen we ze gewoon niet horen)

  Waarom hoor ik extern geluid als Noise Cancelling is ingeschakeld?

  Er zit lucht tussen uw audioapparaat en het trommelvlies

  Noise Cancelling-technologie kan geluid niet volledig isoleren vanwege de lucht tussen het audioapparaat en uw trommelvlies. De lucht is echter belangrijk om muziek te kunnen horen. Stel dat u in staat was om de opgesloten lucht te verwijderen, dan leidt dit tot stilte, ongeacht het volume van uw muziek. Waarom? Er zou geen medium zijn om het geluid van het audioapparaat naar uw trommelvlies te verplaatsen.

  Noise Cancelling op verschillende toonhoogten

  Hebt u ooit gemerkt hoe effectief Noise Cancelling is in het filteren van het geluid van een vliegtuigmotor? Maar als iemand naast u spreekt, hoort u toch zijn of haar stem. Waarom? 

  Geluidsgolven van een vliegtuig (laag) 

   Geluidsgolven wanneer iemand spreekt (hoog-gemiddeld-laag) 

  Hoe werkt Noise Cancelling?

  Audio-apparaten met Noise Cancelling maken gebruik van een ingebouwde microfoon om de omgevingsgeluidsgolven om u heen te analyseren en de tegenovergestelde geluidsgolven te genereren om het omgevingsgeluid te verminderen. Apparaten met Noise Cancelling hebben een ingebouwde microfoon die de tegenovergestelde omgekeerde geluidsgolven genereert om omgevingsgeluid te neutraliseren. Noise Cancelling werkt het beste wanneer het omgevingsgeluid om u heen constant is en rond de lage tot gemiddelde toonhoogte zit. 

  Gebalanceerde geluidsgolven wanneer omgevingsgeluid en Noise Cancelling-golven overeenkomen

  Neem nu de fluctuerende toonhoogte wanneer u spreekt. De plotselinge veranderingen in de toonhoogte treden te vaak op en maken het voor elk geluidsapparaat met Noise Cancelling moeilijk om deze verschillen te analyseren en te verwerken. Daarom zijn sommige geluiden nog steeds te horen en andere niet.


  Noise Cancelling verbeteren

  Schakel adaptieve geluidsregeling uit 

  Adaptieve geluidsbediening wijzigt de intensiteit van de Noise Cancelling op basis van het omgevingsgeluid in uw omgeving. De intensiteit van Noise Cancelling wordt verhoogd in een luide omgeving en verminderd in een rustige omgeving. Schakel adaptieve geluidsbediening uit als u in elke situatie het sterkste niveau voor Noise Cancelling wilt.

  Adaptieve geluidsbediening uitschakelen


  Noise Cancelling optimaliseren (NC Optimizer) – alleen voor hoofdtelefoons

  De functie NC Optimizer analyseert de vorm van uw gezicht, kapsel, bril (indien van toepassing) en zelfs drukveranderingen in vliegtuigen. Probeer Noise Cancelling te optimaliseren en kijk of de intensiteit van de Noise Cancelling verbetert.

  Noise Cancelling optimaliseren (NC Optimizer)


  Zorg ervoor dat u het apparaat op de juiste manier draagt

  Een van de eenvoudigste manieren om de mogelijkheden voor Noise Cancelling van uw audioapparaat te maximaliseren is door het apparaat op de juiste manier te dragen. Een strakkere afdichting blokkeert al een bepaald niveau van omgevingsgeluid. Zodra u de juiste pasvorm hebt gevonden, merkt u meteen een betere Noise Cancelling. 

  Uw oordopjes goed plaatsen