Artikel-ID : 00260142 / Laatst gewijzigd : 27/05/2021

Er is ruis te horen tijdens weergave via een Bluetooth-verbinding

Er kan ruis worden gehoord, niet alleen vanwege een storing van de koptelefoon, maar ook vanwege de toestand van de Bluetooth draadloze communicatie of het mobiele apparaat.

Probeer het volgende:

• Zorg ervoor dat er zich geen obstakels, inclusief mensen, bevinden in het pad van de Bluetooth-communicatie tussen de headset en de smartphone.
    • Apparaten die gebruik maken van de 2,4 GHz band, zoals een magnetron, een Bluetooth- en een ander digitaal draadloos apparaat, kunnen de draadloze communicatie storen. Haal deze apparaten weg of zet ze uit.
    • Verander de Bluetooth geluidskwaliteitsinstelling van uw smartphone van “Hoge kwaliteit” naar een andere mogelijkheid, zoals “Standaard” of “Voorrang aan communicatie”. Raadpleeg voor details de handleiding van de smartphone die u gebruikt.
      Als u bovendien een apparaat gebruikt dat op Android 8.0 of hoger wordt uitgevoerd, wijzigt u de draadloze afspeelkwaliteit van Music Center in [Prioriteit verbinding (automatisch)]. U kunt de muziekkwaliteit wijzigen van [Menu] aan de rechterkant van het scherm van het Music Center - [Music Center-instellingen] - [Bluetooth-uitvoerinstellingen].
    • Wijzig de geluidskwaliteitmodus van "Sony | Headphones Connect" app of de headset met die met" Prioriteit bij aansluiting".
    • Starta om smartphonen.
    • Als u naar muziek luistert met een smartphone, sluit u de ongebruikte apps op de smartphone af.
    • Als meerdere apparaten tegelijkertijd toegang hebben tot één enkel Wi-Fi- toegangspunt voor het afspelen van muziek van muziekservices of nummers die zijn opgeslagen op een computer, kan de netwerkcommunicatiesnelheid langzamer zijn. Minimaliseer netwerkgebruik, zoals internettoegang voor andere apparaten dan de smartphone die de muziek aan het weergeven is.
    • Werk de software van de headset tot de laatste versie.
    • Verwijder de apparaatsinformatie van de koptelefoon van de smartphone en koppel de koptelefoon dan opnieuw met de smartphone.