Artikel-ID : 00284803 / Laatst gewijzigd : 06/07/2023Afdrukken

Heeft de tv van Sony bijna geen geheugen meer? Opslag op tv vrijmaken

  De tv's van Sony slaan verschillende soorten gegevens op, zoals onlangs gebruikte apps, cachegegevens en gegevens of update-informatie over software. Hierdoor hoeft u niet te wachten tot apps zijn geladen als u ertussen schakelt en kunt u verdergaan met uw serie waar u was gebleven. Helaas heeft iedere tv op deze planeet een eindige hoeveelheid geheugen. Volg deze stappen om de tv-opslag te wissen.

  Het tv-geheugen vrijmaken op uw tv van Sony

  Hier volgen enkele manieren waarop u tv-geheugen kunt vrijmaken:

  1. Tv-apps beheren (bijvoorbeeld ongebruikte tv-apps verwijderen, ongebruikte apps op de achtergrond sluiten, cache- en app-gegevens wissen)
  2. Tv-geheugen vrijmaken door content te verplaatsen naar een extern opslagapparaat (bijvoorbeeld een USB-station)
  3. Tv resetten naar fabrieksinstellingen.

  Hoeveel opslag is er beschikbaar op mijn Sony Google TV/Android TV?

  Uw tv van Sony wordt geleverd met een vooraf gedefinieerde hoeveelheid ingebouwde opslag. De werkelijke beschikbare capaciteit is echter afhankelijk van het besturingssysteem en de geïnstalleerde softwarevereisten.

  Afhankelijk van uw tv-model kunt u zien hoeveel ruimte uw apps, video's of afbeeldingen momenteel verbruiken door de onderstaande stappen op de tv zelf te volgen (stappen kunnen verschillen):

  1. Druk op de toets START of Snelle instellingen op de afstandsbediening.
  2. De volgende stappen zijn afhankelijk van het model van uw tv:
   • Selecteer [Instellingen] à [Systeem] à [Opslag] à [Interne opslag]
   • Selecteer [Instellingen] à [Opslag en reset] à [Opslag] of [Intern gedeelde opslag] à [Beschikbaar]

  Intern gedeelde opslag

  Ga voor meer informatie naar de volgende artikelen:


  Tv-apps beheren

  Staan er apps of games op uw tv die u niet meer gebruikt? Verwijder ze om geheugen en ruimte vrij te maken voor nieuwe content.

  Ondervindt u problemen met een bepaalde app? Dan is het wissen van cache of het wissen van app-gegevens een uitstekende manier om problemen op te lossen. Door de cache leeg te maken, verwijdert u tijdelijke gegevens (bijvoorbeeld icoontjes of uw favoriete YouTube-video's), maar met app-gegevens wissen verwijdert u al uw instellingen en keert de app terug naar de oorspronkelijke installatiestatus.

  In de volgende veelgestelde vragen vindt u alles wat u moet weten over hoe u apps op uw tv van Sony beheert:


  Meer opslag toevoegen en tv-apps naar een USB-opslagapparaat verplaatsen

  Bij sommige Android TV-/Google TV-modellen kunt u gedownloade apps naar een USB-opslagapparaat verplaatsen om de beschikbare geheugenruimte te vergroten. Ga voor meer informatie naar de veelgestelde vragen.


  Als u een bericht krijgt dat het geheugen vol is

  Als het geheugen van uw tv vol is en u probeert een nieuwe app te downloaden, meldt de tv dat er onvoldoende opslag is en vraagt u om apps of content te verwijderen die u niet langer gebruikt.

  Als uw tv is vastgelopen, dan zet u deze uit en weer aan om het systeemgeheugen te wissen. Als de tv niet meer aan gaat, probeert dan een reset. Ten slotte volgt u de stappen in dit artikel om opslag vrij te maken.


  Google, Google Play, Android TV, Chromecast built-in en andere gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC.