Ontdek het laatste nieuws van Xperia

Vrouw met Xperia 5 IV, plus logo's van Sony, Xperia 5 IV, 5G en New
Be creative. Go compact.

Dankzij de combinatie van het comfortabel in de hand passende ontwerp en de uitzonderlijke kracht en prestaties is de Xperia 5 IV perfect voor creativiteit onderweg — van video-opnamen en fotografie in hoge kwaliteit tot mobiel gamen en live streaming.

De bekroonde Xperia PRO-I 

We zijn erg trots dat de Xperia PRO-I is onderscheiden met twee awards: 'Beste smartphone voor foto's' bij de TIPA WORLD AWARDS 2022, de meest begeerde foto- en beeldprijs ter wereld, en Gold tijdens de iF Design Awards 2022, de viering van uitzonderlijke innovatie en creativiteit in productontwerp.

Xperia 1 IV, voorkant en achterkant, plus logo's van Sony en Xperia 1 IV 5G nieuw
Alles draait om snelheid

Naast de kenmerkende snelheid van Xperia heeft de Xperia 1 IV een camera met drie lenzen die allemaal kunnen opnemen in 4K HDR met 120 fps. Het beste wat Sony te bieden heeft voor iedere gebruiker en content creator.  

Breng mobiel gamen naar het volgende level met Xperia

Xperia is ontwikkeld in samenwerking met professionele gamers en is afgestemd op mobiel gamen met talloze functies die u een voorsprong op de concurrentie geven. Ontdek de technologieën van Xperia voor mobiel gamen en profiteer van tips die u helpen om te winnen.

Snelheid en meer, compact ontworpen

De compacte en toch krachtige Xperia 5 III combineert de opvallende AF-snelheid van zijn voorganger met een nieuwe optiek die tot 105 mm reikt. Van beeldverwerking tot gamen, dit is een handzame smartphone die al uw verwachtingen overtreft.

Xperia en duurzaamheid

Sony zet zich sinds 1993 ervoor in om de milieu-impact van onze producten en methoden te verminderen. We passen onze creativiteit en technologie momenteel toe op onze milieustrategie Road to Zero, die in 2050 moet zijn gerealiseerd, terwijl we de inspanningen versnellen waarmee we onze planeet minder belasten.

We verminderen geleidelijk alle plastic verpakkingsmaterialen voor nieuwe compacte producten in de overgang naar volledige afschaffing van het gebruik van deze materialen.De Xperia PRO-I neemt hierin het voortouw en gebruikt geen plastic meer voor de verpakking.

Logo voor Photography Pro met een Sony α-camera, naast het logo voor Cinematography Pro met een Sony CineAlta digital cinema-camera
Ontdek onze inspirerende foto- en videotips

Onze smartphones met Photography Pro en Cinematography Pro zijn geïnspireerd op α-camera's en CineAlta digital cinema-camera's — ervaar de kracht van film en creativiteit. Met een paar eenvoudige tips filmt en fotografeert u als een professional.

Travel By Xperia

In 2020 is ons dagelijkse leven ingrijpend veranderd, waaronder de manier waarop we ons van de ene naar de andere plek verplaatsen. In een tijd waarin fysiek reizen nog altijd een toekomstdroom lijkt, hebben we #TravelByXperia opgezet waarmee mensen over de hele wereld hun liefde voor reizen kunnen herontdekken. Van fascinerende stadsgezichten tot lokale lekkernijen, verken de wereld met Xperia en laat u verrassen door wat u tegenkomt.

Ga mee met ons op reis! Deel uw foto - gemaakt met Sony Xperia - van de prachtige natuur, gerechten of cultuur van uw land of regio en plaats deze op Instagram met de hashtag #TravelByXperia. Ons officiële Sony Mobile Instagram-account @SonyXperia selecteert vervolgens de mooiste beelden om te delen in onze feed en story.

 Om kans te maken om gerepost te worden op het @SonyXperia Instagram-account moet u:

De algemene voorwaarden lezen en accepteren voordat u meedoet aan deze campagne

Plaats uw werk met de volgende hashtag: #TravelByXperia
      Voeg de naam van uw land of regio toe, bijvoorbeeld #Netherlands
Vermeld de naam van uw Xperia-smartphone, bijvoorbeeld #Xperia5II

Het model van uw smartphone is niet belang, zolang u de foto maar maakt met een Xperia-smartphone. Als we uw foto uitlichten, nemen we eerst contact met u op via Instagram Direct.

We wensen u veel (virtueel) reisplezier!

Xperia 1 III met 5G
Binnenkort: een nieuwe Xperia

Snelheid en meer. Onze nieuwste Xperia is beeldschoon, krachtig en zit boordevol innovatieve functies die elke interessegroep geweldig zal vinden.

Bekijk de onthulling van de nieuwste Xperia.

Stem af op het officiële YouTube-kanaal van @SonyXperia

Ons YouTube-kanaal biedt iedereen met toewijding en passie belevingen die de verbeelding te boven gaan.Kijk hoe onze nieuwste smartphones tot leven komen met tips, video's en korte films die professionals hebben gemaakt met Xperia. Word lid van de Xperia-familie en abonneer u op ons kanaal om video's te bekijken en over nieuwe producten te horen zodra ze worden aangekondigd.

Titel van filmwedstrijd voor smartphones tegen een zwarte achtergrond met een Sony-logo
Short Shorts Film Festival & Asia 2021: filmwedstrijd voor smartphones 

Word een maker en neem een film op met uw smartphone. Deze wedstrijd wordt ondersteund door Sony Mobile en heeft als doel het bereik aan uitingen en mogelijkheden voor originaliteit en innovatie door makers te vergroten. We ondersteunen de ontwikkeling van de unieke creativiteit die het maken van films met smartphones kenmerkt.

Afbeelding met Xperia 5 II, voor- en achteraanzicht, en Masterclass-logo
Xperia 5 II Masterclass

Compact vormgegeven en perfect voor vastleggen, weergeven, luisteren en gamen. Neem een kijkje achter de schermen met onze experts, die u laten zien hoe u alles uit de Xperia 5 II kunt halen.

Short Shorts Film Festival & Asia 2020
Sony gaat Short Shorts Film Festival & Asia 2020 sponsoren

Dit is de eerste keer dat een bedrijf deze prestigieuze korte-filmwedstrijd ondersteunt, die winnaars de kans biedt om een Academy Awards®-nominatie te krijgen. Xperia gaat ook samenwerken met Creators’ Junction, een evenement dat de toekomst van film en technologie verkent met de volgende generatie filmmakers.

Voor muziekliefhebbers: samenwerking met Sony Music Entertainment

Luister naar muziek zoals muziek hoort te klinken. Op basis van onze kennis van zowel audiohardware als muziekentertainment is de Xperia 1 II ontworpen om voor een ware natuurlijke luisterervaring te zorgen, met audio die is afgestemd in samenwerking met Sony Music Entertainment.

Xperia 1 bekroond met Red Dot Award voor productontwerp 2020
Xperia 1 bekroond met Red Dot Award voor productontwerp 2020

Innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie, duurzaamheid en symbolische en emotionele inhoud: de Xperia 1 blonk uit in een reeks criteria en sleepte zo de internationale designprijs in de wacht. 

Xperia 1 en Cinema Pro bekroond met iF Design Award 2020

Xperia 1 en Cinema Pro, Sony's digitale filmcameratechnologie, hebben de iF Design Award 2020 ontvangen voor uitmuntende innovaties in design.