Artikel-ID : 00144251 / Laatst gewijzigd : 22/01/2019Afdrukken

Sommige 3D-inhoud heeft dubbele beelden, contouren, schaduwen of kringen rond het onderwerp

  Diverse factoren kunnen de 3D-beeldkwaliteit beïnvloeden. Dit omvat de signaalbron en het type aansluiting op de tv Andere factoren omvatten de instellingen op de tv, extreem lage temperatuur in een kamer, zonlicht en kamerverlichting, elektrische apparaten in de buurt van de tv en verbindingsproblemen met de signaalbron.

  BELANGRIJK: De leverancier kan de kwaliteit van het 3D-programma dat u ontvangt controleren. Sommige leveranciers van 3D-films controleren nauwkeurig de 3D-video op onregelmatigheden en brengen verbeteringen aan. We kunnen niet garanderen dat alle leveranciers dezelfde 3D-kwaliteit leveren op alle programma's. De methode die wordt gebruikt door de serviceprovider voor het opnieuw comprimeren of wijzigen van de 3D-inhoud voor distributie, kan blokruis introduceren die onnodige contourlijnen of dubbele beelden kan veroorzaken.

  Volg de onderstaande stappen om problemen op te lossen die betrekking hebben op 3D-beeldkwaliteit of verlies van 3D-synchronisatie tussen bril en tv. Omdat elk van deze stappen een mogelijke oplossing biedt voor het probleem, moet u na elke stap de status van het 3D-beeld controleren. 

  OPMERKING: Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen hieronder uit te voeren, raadpleegt u de bedieningsinstructies van de tv.

  1. De tv en de componentbron moeten enkele minuten stabiliseren wanneer ze voor het eerst worden ingeschakeld. Laat de apparaten een paar minuten synchroniseren en het 3D-beeld wordt correct weergegeven.
  2. Stel de uitvoerresolutie van het bronapparaat in op de juiste beeldindeling voor 3D-weergave; 1080i, 1080p of 720p.
  3. Om de juiste 3D-diepte te krijgen en het effect van dubbele beelden te voorkomen, moet uw hoofd zich op gelijke hoogte bevinden; ogen moeten op gelijke hoogte zijn met het horizontale vlak, hetzelfde als de tv. Het zichtbare licht afkomstig van het tv-beeld is gepolariseerd. De 3D-sluiterbril werkt samen met dit gepolariseerde licht van de tv om het 3D-beeld te produceren. 3D kan het best worden bekeken met uw hoofd en ogen horizontaal en nagenoeg op de horizontale middellijn van het scherm. Meer info over de aanbevolen kijklocatie of positie voor het bekijken van 3D-inhoud .
  4. Voor actieve 3D-brilmodellen, wijzigt u de instelling Helderheid 3D-bril naar laag. De aanpassing Helderheid 3D-bril kan worden geopend via de knop ACTION MENU (Actie Menu) of het menu OPTIONS (Opties). Met de instelling Helderheid 3D-bril past u de helderheid aan zoals zichtbaar door de 3D-bril door een combinatie van de 3D-brilsluiter en het paneel tegenlichtniveau te bedienen.

   OPMERKING: Deze aanpassing zal het beeld niet aanzienlijk verbeteren als het hoofd van de kijker is gekanteld. Het is alleen bedoeld om het beeld te verfijnen als het hoofd en de ogen recht worden gehouden, zoals hierboven genoemd.