Artikel-ID : 00156816 / Laatst gewijzigd : 13/11/2017

Error: Out of memory (Fout: onvoldoende geheugen) verschijnt wanneer ik Expand to RAM (Uitbreiden naar RAM) selecteer in de Hi-Res Audio Player-instelling van mijn Mac.

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Dit foutbericht wordt weergegeven wanneer de Hi-Res Audio Player-software detecteert dat de computer onvoldoende RAM-geheugen heeft om de bandbreedte voor het afspelen van hi-res audio te kunnen verwerken. Zorg ervoor dat het RAM-geheugen van de computer groter is dan het muziekbestand.

Wijs meer geheugen toe bij de instelling Expand to RAM (Uitbreiden naar RAM) in het venster Voorkeuren dan de grootte van het af te spelen bestand (standaardgrootte: 500 MB).

Als het probleem zich blijft voordoen, voert u de onderstaande stappen uit:

1. Klik op Configure (Configureren) in de menubalk.
  2. Selecteer Device (Apparaat) om het venster Preferences (Voorkeuren) te openen.
  3. Onder Audio Data Handling (Audiogegevens verwerken) klikt u op Normal (Normaal).
  4. Klik op OK.

OPMERKING: Als u de modus Expand to RAM (Uitbreiden naar RAM) selecteert, wordt muziek afgespeeld nadat muziekbestanden zijn opgeslagen in het actieve geheugen van uw computer. Door tijdens het afspelen de toegang tot het bestand te annuleren, kan de CPU-belasting worden verlaagd en kunt u muziekbestanden met een stabiele kwaliteit afspelen. Selecteer deze methode wanneer u muziek wilt afspelen met een hogere audiokwaliteit.