Artikel-ID : 00168734 / Laatst gewijzigd : 09/08/2019

Ik kan de decoder of A/V-ontvanger niet bedienen wanneer ik de IR Blaster-functie gebruik.

Als u de decoder of A/V-ontvanger niet kunt bedienen wanneer u de IR Blaster-functie gebruikt, gaat u als volgt te werk:

BELANGRIJK: U kunt met elke stap het probleem oplossen. Controleer na elke stap of u uw apparaten kunt bedienen met de IR Blaster-functie.

OPMERKING: Als de installatie van de bediening voor de A/V-ontvanger op Android TV-modellen uit 2016 is mislukt, raadpleegt u de volgende veelgestelde vraag.
    Installatie van de bediening voor A/V-ontvanger is mislukt.

1. Controleer of de aangesloten decoder of A/V-ontvanger de IR Blaster-functie ondersteunt.

OPMERKING: Neem contact op met de fabrikant van het apparaat om te weten te komen of het apparaat compatibel is met de IR Blaster-functie.

2. Controleer of de tv en de decoder of de A/V-ontvanger zijn ingeschakeld.
    3. Koppel voor deze controle het USB-snoer voor de IR Blaster los en sluit het vervolgens goed vast aan op de USB-poort van de tv.
    4. Controleer of de IR Blaster goed is geplaatst vóór de infraroodsensor op de decoder of A/V-ontvanger.

OPMERKING: Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor informatie over de plaats van de infraroodsensor op de A/V-ontvanger of decoder.

5. Stel de IR Blaster in door de onderstaande procedure te doorlopen.
      1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Instellingen en druk vervolgens op de knop Enter.
      3. Selecteer Externe ingangen en druk vervolgens op de knop Enter.

OPMERKING: Als u een Android TV gebruikt, bevindt Externe ingangen zich in de categorie TV.

4. Selecteer IR Blaster instellen en druk vervolgens op de knop Enter.
      5. Selecteer Installatie van bediening voor settopbox of Install. van bediening voor AV-ontv. en druk vervolgens op Enter.
      6. Volg de instructies op het scherm om het instellen te voltooien.
    6. Er is misschien een aantal pogingen nodig voordat u uw apparaten kunt bedienen.
    7. Doe alle mogelijke tests met de toetsen op de afstandsbediening.

OPMERKINGEN:

• Er verschijnt een bericht als de decoder of A/V-ontvanger niet wordt ondersteund wanneer alle toetsen op de afstandsbediening zijn gecontroleerd.
    • Bij de IR Blaster-functie kunt u knoppen zoals Vol+/- of CH+/- niet lang ingedrukt houden. Druk meermaals op deze knoppen.
    • De knop Opnemen (STB) op het scherm werkt niet bij decoders zonder opnamefunctie.
    • Als er na het kiezen de naam van het kabelbedrijf en het modelnummer van de kabeldecoder niets gebeurt, kunt u zelf de naam van het kabelbedrijf en het modelnummer van de kabeldecoder invoeren, zodat u met de afstandsbediening van de tv de kabeldecoder kunt bedienen.

Als het met de bovenstaande stappen niet is gelukt, volgt u de onderstaande stappen om het modelnummer van de decoder zelf in te voeren.

1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Externe ingangen in de categorie TV

OPMERKING: Dit geldt alleen voor Android TV's.

4. Selecteer IR Blaster instellen.
    5. Selecteer Ondersteunde model lijst.

OPMERKING: Controleer of de IR Blaster is verbonden met de IR Blaster-poort van de tv.

6. Voor de naam van het kabel- of schotelantennebedrijf in.
    7. Voer het modelnummer van de decoder in.
    8. Voer uw postcode in.
    9. Selecteer de juiste ingang waarop de decoder is aangesloten.
    10. Zodra de installatie is voltooid, controleert u of de tv correct is ingesteld op de ingang die wordt gebruikt. Als dit niet het geval is, drukt u op de knop INPUT.