Artikel-ID : 00198502 / Laatst gewijzigd : 12/11/2019

Wat zijn de compatibele HDR (High Dynamic Range)-indelingen op de Android TV van Sony?

De HDR (HLG/HDR10)-compatibele YouTube Android TV-app is nog niet beschikbaar.

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de banner met toepasselijke producten in de rechterbovenhoek.

Hieronder vindt u een HDR-compatibiliteitstabel:

Ingang
    (service/apparaat)
     HDR-indeling

Serie modellen Android TV van Sony

X93C, X94C, X90C
    S85C, X85C, XD93, XD94, XD85 en
    SD85

XD75, XD80, XD83,
    SD80, XD70, XE80, XE83,
    XE85, XE90,
    XF75, XF80, XF83, XF85 en XF87

ZD9, A1
    XE93, XE94, XF90 en AF8

AF9 en ZF9

XG80, XG81 en
    XG83

AG8 en
    XG90

ZG9, AG9
    XG95 en
    XG85

Ingebouwde tunerDVB-SHLG

✔*1

✔

✔

✔

✔

✔

✔

Diensten/apps
    voor videostreaming
    HDR10

✔

✔*1 *4

✔*1 *4

✔*5

✔

✔

✔

Dolby Vision

-

-

✔*1 *2

✔*2

-

✔*2

✔*2

HLG

-

✔*1 *4

✔*1 *4

✔*5

✔

✔

✔

IngangsaansluitingHDMIHDR10

✔

✔

✔

✔

✔

✔

✔

HLG

✔*1

✔

✔

✔

✔

✔

✔

Dolby Vision

-

-

✔*1 *3

✔*3

-

✔*3

✔*3

USBHDR10

✔

✔

✔

✔

✔

✔

✔

HLG

✔*1

✔

✔

✔

✔

✔

✔

Dolby Vision

-

-

-

✔

-

-

✔

*1: Wordt ondersteund door een software-update. Raadpleeg voor meer informatie over het uitvoeren van updates voor uw tv: Een software-update uitvoeren
    *2: Voor het afspelen van Dolby Vision-inhoud moet de videostreamingapp/-service ondersteuning bieden voor Dolby Vision. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de app-/serviceprovider.
    *3: Nadat de tv van Sony de software-update heeft ontvangen, is er ook een update nodig voor apparaten die zijn verbonden met de tv via HDMI waarop u Dolby Vision-inhoud afspeelt (zoals mediaspelers voor streaming en UHD Blu-ray-spelers). Dit is vereist om Dolby Vision te kunnen blijven ondersteunen op de apparaten. Voor meer informatie over de timing van een update voor een bepaalde speler, neemt u contact op met de fabrikant van de speler.
    *4 YouTube HDR (HLG / HDR10) wordt ondersteund vanaf 3 december 2018. (V2.04.05 of hoger)
    *5 Met de software-update wordt de HDR-inhoud van YouTube nu automatisch gedetecteerd en weergegeven in HDR-formaat.

OPMERKING: De S80C-, X83C- en X80C-serie en 2K-modellen die zijn uitgebracht in 2015, zijn niet HDR-compatibel.

Overzicht van elke indeling

• HDR (groot dynamisch bereik):
      HDR maakt de verwerking mogelijk van helderheidsinformatie van een breed dynamisch bereik in vergelijking met SDR-signalen (standaard dynamisch bereik) die voor normale uitzendingen worden gebruikt. Zo kunnen kleurschakeringen worden weergegeven in heldere gebieden die vaak te felle highlights hebben en tinten in donkere gebieden die vaak verloren gaan. Het maakt de weergave van beelden mogelijk met diepte- en driedimensionale effecten, waardoor het lijkt alsof u het met eigen ogen ziet.

• HLG (Hybrid Log-Gamma):
      HLG, zoals de naam al aangeeft, is een 'hybride' indeling waarmee de uitvoer van HDR-beelden mogelijk wordt gemaakt, vergelijkbaar met HDR10 en Dolby Vision. Met HLG kunnen ook films met een goed gebalanceerde helderheid worden weergegeven, zelfs op SDR-tv's (standaard dynamisch bereik).
    • HDR10:
      HDR10 is een technologie die wordt gebruikt in combinatie met Ultra HD Blu-ray.
    • Dolby Vision:
      Een van de door Dolby ontwikkelde HDR-technologieën. Het brengt scènes tot leven met prachtige highlights, diepere donkere tinten en levendige kleuren. Dolby Vision is een HDR-oplossing die een overweldigende bioscoopervaring creëert in uw eigen woonkamer. Bekijk de volgende video voor meer informatie. https://youtu.be/_vCYV6RWMOU