Artikel-ID : 00174063 / Laatst gewijzigd : 19/07/2019

Het scherm lijkt donkerder te zijn bij het overschakelen naar een externe ingang.

Als uw scherm donkerder lijkt wanneer u overschakelt naar de HDMI IN 1/2-ingang terwijl hierop een apparaat is aangesloten zoals een Blu-ray Disc-speler, een PS4 of een andere gameconsole, moet u mogelijk de beeldinstellingen aanpassen.

Beeldinstellingen en helderheidsaanpassing

U kunt de beeldinstellingen van de tv afzonderlijk instellen. Onder die instellingen vindt u het helderheidsniveau per uitzending (DIGITAAL/ANALOOG) en externe ingangen (HDMI, videocomponenten en andere ingangen). Als de beeldinstelling van externe ingangen donkerder is dan de standaardinstelling, lijkt het scherm donker.

Voer deze stappen uit om de instelling voor de helderheid van externe ingangen te controleren.

De beeldmodus wijzigen via het menu Picture adjustment (Beeldaanpassing)

1. Druk op de knop Afbeelding op de afstandsbediening om over te schakelen naar de ingang die u te donker vindt.
    2. Druk op de knop ACTION MENU (Actie Menu) op de afstandsbediening.
    3. Selecteer Picture adjustment (Beeldaanpassing).
    4. Kies de gewenste instelling voor Beeldmodus in de lijst.
    5. Als u het beeld zelfs na het aanpassen van de beeldmodus nog te donker vindt, past u Helderheid, Kleur, Licht Sensor of een andere gedetailleerde instelling in Geavanceerde instellingen aan op basis van het helderheidsniveau van uw voorkeur.

De standaardwaarden van alle beeldinstellingen herstellen

Controleer of het beeld beter wordt als u de standaardwaarden van de beeldkwaliteit herstelt.

1. Druk op de knop Afbeelding op de afstandsbediening om over te schakelen naar de ingang die u te donker vindt.
    2. Druk op de knop ACTION MENU op de afstandsbediening.
    3. Selecteer Picture adjustment (Beeldaanpassing).
    4. Selecteer Geavanceerde instellingen.
    5. Selecteer Resetten en druk op de knop om het menu Resetten te selecteren en druk vervolgens op de knop ENTER.
    6. Selecteer JA in het venster Standaard herstellen? .