Artikel-ID : 00198333 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

De audio van de Soundbar loopt niet synchroon met het tv-beeld

Als audio en video niet synchroon lopen wanneer de Soundbar is aangesloten op een tv, controleer dan de instellingen en aansluiting van elk apparaat, afhankelijk van de omgeving van het product.

BELANGRIJK: Als modelspecifieke informatie vereist is om een van de stappen van deze oplossing uit te voeren, raadpleegt u de handleiding bij het product.

Tijdens het afspelen van audio van de tv op de Soundbar

Volg deze stappen en controleer of het probleem is verholpen:
    1. Stel de audio-uitgang van de tv in op PCM.
    2. Wijzig met de meegeleverde afstandsbediening de instellingen van de Soundbar als volgt:
      • Stel de [Sound Mode] (Geluid Modus) in op [Music] (Muziek) door op de geluidsmodusknop (Music) te drukken.
      • Stel [VERTICAL.S] in op [Off] (Uit) door herhaaldelijk op de knop VERTICAL.S te drukken.

• [A]: Music-knop
        [B]: VERTICAL.S-knop

Bij het afspelen van audio van een Blu-ray Disc-speler, kabeldecoder of vergelijkbaar apparaat met de Soundbar

Audio en video lopen mogelijk niet synchroon als de audio via de Soundbar wordt afgespeeld wanneer een Blu-ray Disc-speler, kabeldecoder of vergelijkbaar apparaat rechtstreeks is aangesloten op een tv met een HDMI-kabel.
    In dit geval kan het aansluiten van de tv en het apparaat op de Soundbar het probleem verhelpen:

Voorbeeld van onjuiste aansluiting
    Onjuiste aansluiting Soundbar, tv en Blu-ray via HDMI

[A]. Soundbar
    [B]. TV
    [C]. Blu-ray Disc-speler, kabeldecoder, satellietontvanger, enzovoort.

Voorbeeld van juiste aansluiting

Juiste aansluiting Soundbar, tv en Blu-ray via HDMI
    [A]. TV
    [B]. Soundbar
    [C]. Blu-ray Disc-speler, kabeldecoder, satellietontvanger, enzovoort.

Belangrijk: Gebruik de HDMI IN-aansluiting van de Soundbar om een Blu-ray Disc-speler, kabeldecoder of vergelijkbaar apparaat op de Soundbar aan te sluiten.