Artikel-ID : 00235833 / Laatst gewijzigd : 10/12/2019

Welkom bij Android™ 9 Pie (van toepassing op tv-modellen uit 2019)

Op deze pagina maakt u kennis met belangrijke functies in het nieuwste Android-besturingssysteem. Let op: deze pagina is alleen van toepassing is op de AG9-, ZG9-, XG85-/XG87- en XG95-serie.

Menu Instellingen gestroomlijnd Android-P

Ondersteuning Apple AirPlay / HomeKit: Android-P Dolby Atmos: Android-P

Menu Instellingen gestroomlijnd

1. Gestroomlijnde instellingen: Alle opties voor Instellingen vallen nu onder zeven categorieën, zodat u sneller kunt vinden wat u wilt.
    2. U kunt nu de volgorde van weergave van het menu Quick settings (Snelle instellingen) wijzigen. Als u de volgorde wilt wijzigen, markeert u een instelling en houdt u vervolgens de knop Enter op de afstandsbediening ingedrukt.

Ondersteuning Apple AirPlay / HomeKit

Met Apple AirPlay kunt u films, muziek, games en foto's rechtstreeks vanaf uw iPhone, iPad of Mac naar uw televisie streamen.

Geïntegreerde ondersteuning voor Dolby Atmos via de ingebouwde luidsprekers van de tv

U kunt nu direct op de TV van oorspronkelijke audio in Dolby Atmos genieten.
    Daarnaast zullen
    Geluid Modus -compatibele modellen automatisch op Dolby-audio overschakelen, zodat u kunt genieten van content met Dolby Atmos.

Extra voordelen

Wijzigingen aan menu en interface

Nieuwe functies

Overige veranderingen

Wijzigingen aan menu en interface

Menu Instellingen gestroomlijnd

Alle opties voor Instellingen zijn nu gegroepeerd in zeven categorieën.

• Tv-kijken: Instellingen voor uitzendingen zoals zender installatie, opname, ondertiteling, kinderslot, kabel-/satellietbox
      (alleen kabel-/satellietbox-compatibele modellen) enz.
    • Weergave en geluid: Instellingen voor het aanpassen van beeld en geluid
    • Netwerk en internet: Instellingen voor internet en thuisnetwerkverbindingen
    • Accounts & aanmelden: Google accountsinstellingen
    • Apps: Instellingen voor apps
    • Apparaatvoorkeuren: Andere apparaatinstellingen zoals datum en tijd, taal, toegankelijkheid, Chromecast ingebouwd, enz.
    • Afstandsbedieningen en accessoires: Instellingen voor de afstandsbediening en verbindingen met Bluetooth-apparaten

Suggesties zijn ook toegevoegd om de instellingen te configureren die tijdens de eerste configuratie zijn overgeslagen.

Menu Opnieuw starten toegevoegd

Het menu Opnieuw starten wordt weergegeven op het tv-scherm door de aan-uitknop op de afstandsbediening van de tv gedurende enkele seconden ingedrukt te houden.

Het menu Ingangen is nu aan te passen

U kunt uw apps nu opnieuw ordenen in het menu Ingangen. Als u de volgorde wilt wijzigen, markeert u er één en houdt u vervolgens de knop Enter op de afstandsbediening ingedrukt.

Aanpasbare ingangen: Android-P

Nieuwe functies

Bedienen van uw kabel-/satellietdecoder met de meegeleverde tv-afstandsbediening

Een optie voor Instelling kabel/satellietbox is toegevoegd in het menu Instellingen onder Tv kijken – Externe ingangen.
    Als u de instelling kabel/satellietbox voltooit, kunt u de kabel-/satellietbox (settopbox) bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

OPMERKING: alleen voor Frankrijk, Polen, Italië en Spanje

Overige veranderingen

Open een kleine voorbeeldweergave waarop u tv kunt kijken terwijl u de programmagids open hebt

U kunt uw huidige programma blijven bekijken in een kleiner scherm/venster terwijl u door de tv-programmagids navigeert

Verlichtings-LED laat zien wanneer 'Oké Google' -detectie in de ingebouwde microfoon geactiveerd is, zowel als de tv is ingeschakeld als in stand-bymodus

Het (geel) knipperen van de verlichtings-LED, wat optreedt wanneer “Oké Google” op de ingebouwde microfoon wordt gedetecteerd, gebeurt nu niet alleen tijdens stand-bymodus, maar ook wanneer de tv is ingeschakeld (behalve voor de series XG85/XG87).

Doorvoermodus toegevoegd

Doorvoermodus kan gecomprimeerde audio naar audiosystemen en Soundbars doorgeven.
    OPMERKING: Als doorvoermodus is ingesteld, worden geluiden zoals toetstonen van de tv of gesproken antwoorden mogelijk niet doorgegeven; het is ook mogelijk dat de spraakherkenningsfunctie van de ingebouwde microfoon minder efficiënt is.

De optie Voorkeursatelliet toont de namen van providers

De items die werden weergegeven als Voorkeurssatelliet op het TV-menu zijn gewijzigd in de namen van de providers om gemakkelijker herkend te worden.

*iPhone, iPad, Mac, AirPlay en HomeKit zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen.