Artikel-ID : 00233377 / Laatst gewijzigd : 15/10/2019Afdrukken

Wat is Motionflow XR en X-Motion Clarity?

  Wat is Motionflow XR?

  Het menselijk oog kan een lichte 'lijnbibber' zien wanneer het kleine verschillen in de positie tussen opeenvolgende tv-frames waarneemt.

  Deze bibber valt vooral op wanneer voorwerpen op het scherm snel bewegen en wanneer er een groot verschil is tussen de posities van het beeld in elk frame. Door het aantal beelden per seconde te verhogen, wordt het beeld van de tv vloeiender en natuurlijker.

  De oorspronkelijke schermfrequentie (ook wel verversingssnelheid genoemd) geeft aan hoeveel beelden een scherm kan weergeven in één seconde (Hz). Motionflow XR combineert de oorspronkelijke schermfrequentie met andere technieken, zodat beelden vloeiender en natuurlijker worden:

  • Frames invoegen, waardoor nieuwe frames worden gecreëerd met bewegingscompensatie, die tussen de oorspronkelijke tv-frames worden ingevoegd
  • LED Backlight Control, waarmee de led-achtergrondverlichting van het scherm kan worden geregeld om beelden scherper te maken
  • Image Blur Reduction, om wazige beelden te compenseren door het onderwerp te zuiveren zodat het helderder lijkt

  Motionflow XR gaat tot maximaal 1200 Hz, afhankelijk van het tv-model. Ga naar Specificaties op de productpagina van uw tv om het specifieke bereik voor uw tv te controleren.

  U kunt Motionflow aanpassen door naar het instellingenmenu [Beeld] te gaan.


  Wat is X-Motion Clarity?

  Voor grotere schermen is het beheren van snelbewegende scènes een belangrijke factor bij het leveren van vloeiende en levensechte beelden. In het verleden leken snelbewegende scènes wazig vanwege een onvermijdelijke afname in helderheid. Totdat wij X-Motion Clarity introduceerden: een evolutie van Motionflow XR.

  X-Motion Clarity-technologie zorgt dat de snelste actie haarscherp en helder blijft. Elke 'flikkering' wordt apart geregeld en de duur wordt geoptimaliseerd. Daarnaast wordt de helderheid versterkt wanneer dit nodig is. Het resultaat is een vloeiend en realistisch beeld boordevol actie. X-Motion Clarity-technologie regelt de verlichting en maximaliseert de duur. Daarom zijn de beelden zuiver en vloeiend, zonder verlies van helderheid.

  Als u het specifieke bereik van uw tv wilt controleren, gaat u naar Specificaties op de productpagina van uw tv. Om X-Motion Clarity in actie te zien, bekijkt u deze video.