Artikel-ID : 00118721 / Laatst gewijzigd : 28/01/2019

Moet ik bij het begin van de instellingen een inlognaam voor Google aanmaken en zo ja, hoe doe ik dat?

Wanneer u uw Sony Android TV voor het eerst instelt, wordt u gevraagd om u 'aan te melden bij Google'. Een Google-account maken kan niet op uw tv.

Hoewel uw tv enige overeenkomsten heeft met andere apparaten die hetzelfde besturingssysteem gebruiken (Android 5.0 Lollipop), heeft het besturingssysteem van de tv niet dezelfde functionaliteit en gedraagt het zich niet precies zoals het besturingssysteem dat op uw pc, tablet of smartphone te vinden is. De beschikbare apps en OS zijn geoptimaliseerd voor Android TV van Sony.

U hebt geen account voor Google nodig  om het proces voor de eerste configuratie te voltooien of de basisfuncties van uw tv te gebruiken, zoals digitale uitzendingen bekijken via de kabel. Om uw Android TV van Sony optimaal te kunnen benutten, zoals bijvoorbeeld nieuwe apps downloaden uit de Google Play Store, hebt u echter een inlognaam/account voor Google nodig.

Voer de onderstaande stappen uit om een Google-account in te stellen of toe te voegen aan een Android TV.

Voor Android 8.0 (Oreo)

OPMERKING: Het scherm kan afwijken, afhankelijk van het apparaat of besturingssysteem. De volgende afbeelding is een voorbeeld.

1. Druk op de tv-afstandsbediening op de knop HOME.

Afbeelding

2. Selecteer  Instellingen (staat het Instellingen-pictogram in de rechterbovenhoek)
    3. Selecteer Add account (Account toevoegen) in de categorie Accounts.

4. Voer het e-mailadres in en selecteer NEXT (Volgende).

OPMERKING: Gebruik de navigatieknoppen om het toetsenbord op het scherm te gebruiken en druk op de middelste knop om te selecteren.
      Afbeelding

5. Voer het wachtwoord in en selecteer NEXT (Volgende).

6. Nadat u bent ingelogd, zal het Google-pictogram met de G worden weergegeven, samen met het e-mailadres waarmee u bent ingelogd.

OPMERKING: U kunt uw account verwijderen of synchroniseren of uw apps synchroniseren door het Google-pictogram te selecteren.

Voor Android 7.0 (Nougat) of eerder

OPMERKING: Het scherm kan afwijken, afhankelijk van het apparaat of besturingssysteem. De volgende afbeelding is een voorbeeld.

1. Druk op de tv-afstandsbediening op de knop HOME.

Afbeelding

2. Selecteer Instellingen.
      Afbeelding

3. Selecteer Add account (Account toevoegen) in de categorieën Personal (Persoonlijk) of Accounts.

4. Selecteer Google wanneer het scherm met account-opties wordt weergegeven.
      Afbeelding

5. Selecteer Use your password (Uw wachtwoord gebruiken) of Aanmelden.

6. Voer het e-mailadres in en selecteer NEXT (Volgende).
      Afbeelding

OPMERKING: Gebruik de navigatieknoppen om het toetsenbord op het scherm te gebruiken en druk op de middelste knop om te selecteren.
      Afbeelding

7. Voer het wachtwoord in en selecteer NEXT (Volgende).
      Afbeelding

8. Nadat Signing in... (Aanmelden) op het scherm is verschenen, verschijnt de melding Success (Gelukt), waarna de procedure is afgerond.
      Afbeelding

Nadat u bent ingelogd, zal het Google-pictogram met de G worden weergegeven, samen met het e-mailadres waarmee u bent ingelogd.
      Afbeelding

OPMERKING: U kunt uw account verwijderen of synchroniseren (alleen voor Android 7.0 Nougat) of uw apps synchroniseren door het Google-pictogram te selecteren.

Belangrijk:

*Google, Android en Android TV zijn handelsmerken van Google LLC; Oreo is een handelsmerk van de Mondelez International, Inc.-groep.