Artikel-ID : 00122220 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Hoe stem ik mijn Sony Android-tv af of hoe stem ik opnieuw af (gids voor analoog/kabel/antenne)?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

De onderstaande procedure geldt voor al onze Sony Android-televisies). Afhankelijk van uw model tv kunnen er echter kleine verschillen zijn met betrekking tot de indeling van de afstandsbediening en de interface van het menu.
Als u op enig moment meer hulp nodig hebt, kunt u meer informatie vinden in de ingebouwde Help-gids van uw tv of door naar de ondersteuningspagina van uw model tv te gaan.

Pijltjestoetsen op de afstandsbediening  Pijltjestoetsen op de afstandsbediening
Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om door het tv-menu te bladeren. Selecteer opties door op de knop "+" (plus) te drukken. Dit is de ronde knop in het midden van het cirkelvormige Menu-gedeelte van uw afstandsbediening.

Analoog afstemmen

1. Druk op uw afstandsbediening op de knop [HOME].

2. Ga naar het menu Settings (Instellingen), dat u onderin het startscherm kunt vinden.
    Pijltjestoetsen op de afstandsbediening

3. Selecteer Channel Setup (Kanaalinstellingen) → Analogue Setup (Analoog instellen) → Analogue Auto Tuning (Automatisch analoog afstemmen).

4. Bij de vraag "Do you want to start Auto Tuning?" (Wilt u automatisch afstemmen starten?) selecteert u Yes (Ja).

De tv begint nu met afstemmen. Er wordt een bevestiging weergegeven zodra het afstemmen is voltooid.

Digitaal afstemmen

1. Druk op uw afstandsbediening op de knop [HOME].

2. Ga naar het menu Settings (Instellingen), dat u onderin het startscherm kunt vinden.
    Pijltjestoetsen op de afstandsbediening

3. Selecteer Channel Setup (Kanaalinstellingen) → Digital Setup (Digitale instellingen) → Digital Tuning (Digitaal afstemmen) → Digital Auto Tuning (Automatisch digitaal afstemmen).

4. Bij de vraag "Do you want to start Auto Tuning?" (Wilt u automatisch afstemmen starten?) selecteert u Yes (Ja).

5. Kies uit Antenna (Antenne) of Cable (Kabel).
    Wanneer u Antenna (Antenne) selecteert, wordt begonnen met automatisch afstemmen op de antenne

6. Indien bij de vorige stap Cable (Kabel) is geselecteerd, wordt het menu voor afstemmen op de kabel geopend.
    U kunt ervoor kiezen om bij Scan Type (Scantype), Frequency (Frequentie) of Network ID (Netwerk-id) handmatig in te stellen aan de hand van specifieke netwerkparameters die u van uw kabelmaatschappij hebt ontvangen.

Als u niets hebt ontvangen, raden we aan dat u de standaardinstellingen gebruikt:

Scan type (Scantype): Quick scan (Snelle scan)
    Frequency (Frequentie): Auto (Automatisch)
    Network ID (Netwerk-id): Auto (Automatisch)
    Operator (Kabelmaatschappij): selecteer de naam van uw kabelmaatschappij uit de lijst

Als de scan geen of niet alle kanalen vindt, kunt u proberen om de instelling Scan Type (Scantype) te wijzigen naar Full scan (Volledige scan).
    BELANGRIJK: Met een volledige scan kan het een uur of langer duren om uw tv af te stemmen.

OPMERKING: Als u problemen ondervindt bij het afstemmen op de kabel, neemt u contact op met uw kabelmaatschappij. Ze gebruiken mogelijk andere instellingen.

7. Ga verder door Start te selecteren.

De tv begint nu met afstemmen. Er wordt een bevestiging weergegeven zodra het afstemmen is voltooid.